CHP’DE ‘KESKİN’ DEPREMİ

CHP’nin örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kendisine biat etmeyen Erzurum İl Yönetimi’ni görevden aldı. Parti için çalışmayan isimleri görevden alan ve partisinin neden Erzurum’da başarılı olamadığını bir rapor halinde genel merkeze sunan CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, gizli oy birliğiyle görevinden alındı. Cananoğlu, “Kimse bizi CHP’den atamaz” dedi.

28 Aralık 2012 Cuma 08:59
CHP’DE ‘KESKİN’ DEPREMİ



Cengiz DURULAR – Mehmet Ali YILMAZ'ın haberi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bir buçuk yıla yakın bir süredir kentte görev yapan CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu ve yönetimini görevden aldı. CHP’nin parti tüzüğündeki 43 ve 44/ B maddelerini öne sürerek Cananoğlu’nun partinin çalışma kurallarına bağdaşmaz tutum ve davranış içerisine girdiğini iddia eden CHP’li Keskin, Erzurum’da şoğuk duş etkisi oluşturdu. Keskin Cananoğlu’nun yerine Tacettin Kızıloğlu’nu atadı. CHP Erzurum Eski İl Başkanı Şahin Cananoğlu, partide düzenlediği basın toplantısında, Adnan Keskin’e biat etmediği için görevden alındığını belirtti. Cananoğlu, “Görev sürem boyunca ekibimle birlikte önemli çalışmalara imza attık. Son kurultayda örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap görevden alındı yerine Adnan Keskin geldi. Keskin ile bir türlü yıldızımız barışmadı. Ben Ankara’ya gittim. Keskin ile görüştüm. Ben ona şunu söyledim; ‘Ben ne Adnan Keskin’in ne de Nihat Matkap’ın adamıyım, ben CHP’nin adamıyım’ Resmen tavrımı koydum ve hiçkimsenin adamı olmadığını söyledim. Kimsenin adamı değilim. CHP’nin neferiyim” dedi.

 

“Kimse bizi CHP’den atamaz”

CHP’li Adnan Keskin’e boyun eğmedikleri için görevden alındığını öne süren Cananoğlu, bütün sorunlarda sürekli taşın altına ellerini koyduklarını bildirdi. Cananoğlu, şöyle devam etti:

“Biz her zaman taşın altına elimizi koyduk. Bizi, çalışan fedekar CHP’lileri sürekli Ankara’daki genel merkezimizde karaladılar. Adnan Keskin Genel Başkan Yardımcılığı’na geldiği günden beri beni her zaman Nihat Matkap’ın adamı olarak görüyordu. Kendisiyle ters düştük. Partim için sürekli bedel ödedim. Erzurum’a gelen her bir CHP’li heyet bizi hep başarılı gördü ve sürekli övdüler. Bu başarımızı yok saydılar. Parti tüzüğüne göre gizli oyla bizi görevden aldılar. Biz CHP’nin neferi ve çakıl taşlarıyız. Kimse bizi CHP’den atamaz. Baba ve dedelerimiz bu partiye bedel ödedi biz de ödemeye devam edeceğiz.”

 

“Kongrede yeniden adayım”

Partisinin 45 gün sonra yapılacak kongresinde yeniden aday olacağını ifade eden CHP Erzurum Eski İl Başkanı Şahin Cananoğlu, “Bu kongrede arkadaşlarımın desteğiyle tekrar aday olacağım. Partim için gereken hizmeti yapmaya devam edeceğim. Biz birilerinin adamı olmak için eğer bu koltukta oturacaksak bu koltuk nasip olmasın bize. Biz CHP’nin adamıyız, biz Türkiye’nin, biz Cumhuriyet’in adamıyız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bize destek olan il ve ilçe örgüt üyelerime, kadir şinas hemşehrilerime ve dostlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Cananoğlu,  Adnan Keskin’in Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay ve Konya il teşkilatını görevden aldığını hatırlattı. Cananoğlu ayrıca, Keskin’in görevden almalara ilişkin tavrını 1999’da da uyguladığını, bu yüzden partisinin oy kaybettiğini öne sürdü.

Editör

Son Güncelleme: 28.12.2012 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.