CHP Erzurum kongresi karıştı

CHP Erzurum İl Kongresi'nde arbede yaşandı. CHP İl Başkan adayı, saldırganlardan salon dışına çıkarılarak kurtarıldı.

admin
admin
04 Şubat 2020 Salı 07:27
CHP Erzurum kongresi karıştı

CHP Erzurum İl Kongresi, Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde gerçekleştirildi.

Gazeteci Orhan Bozkurt ile Bülent Oğuz'un başkan adaylığı için yarıştığı seçimde, divan başkanlığını CHP Mersin Milletvekili Mürsel Alban yaptı.

Seçim öncesi kürsüye çıkarak bir konuşma yapmak isteyen Bozkurt, salonda bulunan bazı partililer tarafından konuşturulmak istenmedi.

Bu kişilere, "Siz kimsiniz, delege ve partili bile değilsiniz" diyen Bozkurt'a tepki gösteren 15-20 kişilik grup, saldırıya geçti.

CHP Erzurum İl Başkanlığı kongresinde başkanlığa aday olan Gazeteci Orhan Bozkurt, kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırıya uğradı.

Divan Başkanlığı’nı CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın yaptığı CHP Erzurum İl Başkanlığı kongresinde konuşma yapmak için kürsüye çıkan Orhan Bozkurt, partisinin Erzurum’daki yüzünü değiştirmek için aday olduğunu belirtti.

Konuşması sırasında salonda bulunan bir grup tarafından sözü sürekli kesilen Bozkurt, delege olmadıklarını ileri sürdüğü grupla sözlü tartışmaya girince tansiyon bir anda yükseldi. Mevcut Başkan Bülent Oğuz’u destekledikleri iddia edilen grup, daha sonra kürsüde konuşma yapan Orhan Bozkurt’un üzerine yürüdü. Orhan Bozkurt’la birlikte eşi Merve Bozkurt’a da saldıran grup, partililerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilirken, seçime ise salonda yaşanan bu gerilimin ardından gidildi.

BOZKURT YÜREĞİNİ ORTAYA KOYDU, 5 OYLA KAYBETTİ

CHP Erzurum İl Başkanlığı’na aday olan Orhan Bozkurt, mevcut başkan Bülent Oğuz’a karşı girdiği seçimi sadece 5 oyla kaybederken, partililer ise kongrenin yenilenmesi çağrısında bulundu.

Orhan Bozkurt ve eşi Merve Bozkurt’a saldıranların otelin güvenlik kamera kayıtlarından rahatlıkla tespit edilebileceğini dile getiren partililer, “Kongrenin başından beri Orhan Bozkurt’un adaylığına karşı bir tavır ve tutum sergilendi. Parti içi demokrasinin en hakim olduğu CHP’ye ne bu kongre, ne de yaşanan bu olay hiç yakışmadı. Parti genel merkezi bu duruma kayıtsız kalmamalı ve gerekeni yapmalıdır” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2020 22:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCHPOrhan Bozkurt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.