CHP ÇİĞLİ ADAY ADAYI'NDAN İZMİR'DEKİ DADAŞLAR'A ZİYARET

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Talak, Çiğli’de yapacağı “kentsel dönüşümün, kentsel kazanım” olacağını belirtti.

07 Ekim 2013 Pazartesi 15:32
CHP ÇİĞLİ ADAY ADAYI'NDAN İZMİR'DEKİ DADAŞLAR'A ZİYARET
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyelerine Çiğli’ye Başkan seçildiği takdirde kazandıracağı projeleri anlatan Ali Talak, “Çiğli mega kent olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu imar planlarına göre Çiğli önümüzdeki yıllarda İzmir’in merkezi olacak. Biz doğru plan ve doğru proje ile Çiğli’nin çehresini değiştireceğiz” dedi.

BİLİMSEL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Deprem bölgesi İzmir için kentsel dönüşümün önemli ve ivedi bir konu olduğunun altını çizen Ali Talak, “İzmir deprem bölgesi olan bir yer. Biz Çiğli’de göreve geldiğimiz ilk gün Çiğli’nin tomografisini çekeceğiz. Yeraltı jeofizik çalışmalarını yapacağız. Zemini depreme dayanıklı mı değil mi? Eğer konut yapmaya uygun değilse imar planlarında değişiklik yapıp konut yapmaya elverişli alanları imara açacağız. Biz deprem nedeniyle can kaybı olsun istemiyoruz. Bunların tedbirlerini alacağız. Bunun yanında fay hattından kaynaklanan termal enerjinin açığa çıkmasıyla Çiğli’de jeotermal çalışmalarında yapılabileceği ortaya çıkıyor. Çiğli’nin bu durumdan üst düzeyde yararlanmasını sağlayacağız. Kısacası Çiğli’de sağlıklı yaşamı temin edeceğiz” diye konuştu.

Çiğli’de Kentsel dönüşüm için bilgisini, tecrübesini, emeğini ortaya koyacağını dile getiren Ali Talak, İzmir’in genelinde olduğu gibi Çiğli’nin birçok yerinde de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mutlaka iyi bir planlama ve koordinasyon yapılmalı. Biz göreve geldiğimiz gün hem master planını hem imar planını uygulayacağız. Şirintepe, Güzeltepe ve Balatçık mahallelerinde acil olarak Kentsel Dönüşüm projemizi uygulamaya koyacağız. Buradaki yapıları sağlıklı konutlara dönüştüreceğiz. Biz, vatandaşı mağdur etmeden yerinde dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşüm Çiğli halkı için kentsel kazanım olacak. Bu işleri yaparken bilgimizi, tecrübemizi ve emeğimizi ortaya koyacağız. Gelişmekte olan Çiğlimizi modern ve çağdaş bir kent haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2013 15:37
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCHPçiğli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.