ÇALIK: ESNAF ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Erzurum esnafının zor günler yaşadığını belirterek, esnafın kirasını vergisini, sigortasını ve senetlerini ödeyemez hale geldiğini söyledi.

08 Şubat 2013 Cuma 17:39
ÇALIK: ESNAF ZOR GÜNLER YAŞIYOR
Ekonomideki durgunluğun, piyasada hissedilemeye başladığını belirten İl Başkanı Faik Çalık, Erzurum esnafının her geçen gün iş yerlerini kapatma noktasına geldiğini belirtti.

Çalık daha sonra şunları kaydetti: “Ekonomideki durgunluk, piyasada da hissedilemeye başlamıştır. Yerel esnafımız zor günler yaşıyor. Artık Erzurumlu esnafımız kirasını vergisini, sigortasını ve senetlerini ödeyemez hale düşmüştür. Üstüne birde maliyenin deli dumrul uygulamaları ile adeta esnafa işyerini kapat git denmeye başlanmıştır. Siftah yapamadan işyerini kapatan, bankaların ve SGK ve maliyenin icra takipleri ile can çekişen esnafımıza devletin yardım etmesi gerekirken bir tekmede devlet atar hale gelmiştir. Dışarıdan getirilen ithal mallarla yerli üretici bitirilirken, alınan astronomik vergi ve SGK ücretleri ile de esnaf bitme noktasındadır. Esnafımızın dertlerini dinliyoruz. Artık devlete olan borçları geçin aldığımız malların senetlerini bile ödeyemez hale geldik. Şimdi bir de devlet kapıya dayanıp icra takibi yapacağım, bankalarda ki paralarınıza el koyacağım diyor.sanki bankada para tutuyormuşuz. Bankada paramız yok. Kasada da yok. O zaman canımızı mı alacak, gelsin alsın diyorlar. Buradan iktidara ve ekonomi yönetimine sesleniyorum. Kafanızı kuma gömmeyin. Esnafın sıkıntılarının çözümü için çare üretin. Bölge vekillerine sesleniyorum. Gelin esnafın sorunlarını dinleyin, çözümü için çare üretin. Bir kaç TV programına çıkıp partililerle toplanıp çekip gitmeyin. Esnafın, üreticinin sorunlarını çözün. Erzurum icra dairesinde binlerce icra dosyası var. Bu insanlar neden icralık olmuşlar hiç düşünen çözüm üreten var mı? Oradaki dosyaların çoğunluğu esnafın dosyalarıdır. Bu sıkıntılı dönemde ekmeği olmayana ekmek kömürü olmayana kömür götüren devlet ekmek parası kazanamayan esnafa da el atsın. Yardım etsin,destek olsun.Destek olacağım diye faizli kredi verip borca boğmasın. Büyük zenginlerin vergi borçlarını affeden, öteleyen devlet küçük esnafı da düşünsün.6 ay boyunca devlet vergi, SGK primini doğudan esnaftan, üreticiden almasın. Haksız rekabete yol açan zincir marketleri şehrin dışına çıkarsın. Refah yol döneminde Erbakan Hocanın ortaya koyduğu üretim ekonomisi esnafın yüzünü güldürüyordu. Bu gün uygulanan rant ekonomisi maalesef esnafın ve halkın değil bir kısım zenginlerin, esnafı faiz batağına sürükleyen bankaların yüzünü güldürüyor.”

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2013 17:40
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFaik ÇalıkSp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.