"Bu güzel topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz"

Bakan Akdağ, Yakutiye Medresesi'nde kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen resmi bayramlaşma programına katıldı.

admin
admin
25 Haziran 2017 Pazar 22:57
"Bu güzel topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Etrafımızdaki coğrafyada olanları hepimiz ibretle takip ediyoruz. Allah korusun birbirimizden farklı özelliklerimizi ayrışma gibi görseydik bizim de halimiz felaket olurdu. Şükürler olsun ki böyle değil. 81 milyon insanımız, 3 milyon misafirimizle bu güzel topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz." dedi.

Bakan Akdağ, Yakutiye Medresesi'nde kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen resmi bayramlaşma programına katıldı.

Çıkışta açıklama yapan Akdağ, vali, milletvekilleri ve ildeki devlet erkanıyla bayramlaştıklarını belirterek, bütün vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

Akdağ, geleneksel olarak Yakutiye Medresesi'nde vatandaşlarla bayramlaşma yaptıklarını belirterek, "Vatandaş bayramlaşmamızı ikinci güne bıraktık. Çünkü Başbakanımız yarın Erzurum'a teşrif edecekler ve vatandaşlarımızla buluşacağız." dedi.

Cenabı Hakk'ın bayramı birlik, beraberlik, dirlik ve huzur için vesile kılması temennisinde bulunan Akdağ, "Bayramların bizim hayatımızda çok farklı bir yeri var. Akrabalıkların iyice yaşandığı, dostlukların pekiştirildiği, herkesin korunup gözetildiği ve küslerin barıştığı dönemlerdir. Allah'a şükürler olsun huzurlu bir memlekette huzur içerisinde yaşıyoruz. Etrafımızdaki coğrafyada olanları hepimiz ibretle takip ediyoruz. Allah korusun birbirimizden farklı özelliklerimizi ayrışma gibi görseydik, bizim de halimiz felaket olurdu. Şükürler olsun ki böyle değil. 81 milyon insanımız, 3 milyon misafirimizle bu güzel topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. İnşallah ilelebet böyle yaşayacağız ve kardeşliğimizi en yüksekte tutarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

"BAYRAMDA BU ALIŞKANLIKLARDAN VAZGEÇMEMELİYİZ"

Bakan Akdağ, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın yol güzergahı üzerinde meydana gelen trafik kazasını hatırlatarak, "Sevdiklerimize kavuşmak istiyorsak, sürat yapmayalım. Trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmeliyiz. Sürat yapmamalı, uykusuz araç kullanmamalıyız, emniyet kemeri takmalıyız." ifadelerini kullandı.

Akdağ, ramazanda çok fazla şeker ve tatlı tüketildiğini vurgulayarak, şu uyarılarda bulundu:

"İkramı çok seven bir milletiz ve ister istemez ikramları kabul ediyoruz. Ucundan azıcık yemek lazım. Hem ikramı geri çevirmemiş oluruz hem de karnımızı çok fazla doldurmamış oluruz. Özellikle şeker, şekerli yiyecekler, hamur işlerine karşı itina etmek lazım. Ramazan boyunca sabrettik, bayram da bu alışkanlıklardan vazgeçmemeliyiz."

"HER BİR KURUMA AYRI AYRI VAZİFE DÜŞÜYOR"

Gazetecilerin Bursa'da askerlerin zehirlenmesine ilişkin sorusu üzerine Bakan Akdağ, incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Toplu yemek yenilen yerlerde yemeklere birtakım enfeksiyon bulaşması riski bilinen bir şey. Bunun için toplu yemek yenen yerlerde meselenin dikkatle izlenmesi gerekiyor. Bütün kuruluşların buna itina etmesi gerekiyor." diye yanıt verdi.

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak meseleleri takip ediyoruz. " diyen Bakan Akdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak toplu yemek yenen her bir kurum yemeklerin hazırlanma zincirinde bütününde çok itinalı davranmaları lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Mesele olup bittikten sonra sebebini arayıp, buluyoruz ama bu işle ilgili yönetmelikler var, mevzuat tamam. Türkiye yemek pişirme, toplu yemek dağıtma, toplu yemek ikram etme hususunda her türlü mevzuata sahip bir ülkedir. Dolayısıyla bu hususta kuruluşların itina etmesi lazım. Bu işler yanlış olursa hem idari cezaları var hem maddi cezaları var. Onun için herkesi bir kere daha uyarıyorum."

Törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.