BÖLGEDEKİ ŞİDDETTEN VE SAVAŞLARDAN DOLAYI HER GÜN YETİMLERİN SAYISI ARTIYOR

Dünya Yetimler Günü nedeniyle Erzurum'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından verilen iftar yemeğine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgedeki şiddetten ve savaşlardan ötürü her gün yetimlerin arttığını ifade ederek, küçük yaşta annesini ve babasını kaybettiği için yetimliğin, öksüzlüğün ne olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 23:43
BÖLGEDEKİ ŞİDDETTEN VE SAVAŞLARDAN DOLAYI HER GÜN YETİMLERİN SAYISI ARTIYOR
İHH tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı. İftar programında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yetimlerin Allah’ın emaneti olduğunu ifade ederek yetimlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “AK Parti hükümetleri döneminde biz herkesi toplumun tüm kesimlerini kucakladık ve sahiplendik. Yetimler bize Allah’tan bir emanettir ve yetimlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Az önce İHH'nın hazırladığı bültenlere bakıyordum. Dünya çocuk nüfusu yaklaşık 2 milyar üzerinde bir nüfus bunun yaklaşık yüzde 10'unun ise yetim. Aslında bugün geldiğimiz noktada imkanlar açısından bütün yetimlere dünyada rahat bir şekilde sahip çıkıp, onları da hayata en iyi şekilde katabilecek imkanlarımız mevcut ama bu konuda hassasiyetin biraz daha artırılması gerekiyor. Bu vesileyle bu iftarı ben anlamlı bulurum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben de çok küçük yaşlarda annemi gençken de babamı kaybettim. Dolayısıyla yetimliğin, öksüzlüğün ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yetimlerine, öksüzlerine sahip çıkmayan toplum çürümeye başlamıştır. Bölgemizdeki şiddetten, savaşlardan ötürü her gün yetimler artmaktadır. Bugün etrafımıza baktığımız zaman Suriye'de, Irak'ta insanlık trajedisi var. Filistin'de İsrail'in zulmünü Ramazan'da dahi görüyoruz ve kınıyoruz. Tabi bütün bu gelişmeler bölgemizdeki kargaşa şiddet maalesef her gün yetimlerimizi artırmaktadır. Biz tabii ki daha çok çalışmamız lazım ve STK'ların çabalarını desteklememiz lazım” diye konuştu.



"HÜKÜMET İLE CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN UYUMU ÇOK ÖNEMLİDİR"

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Şimşek, hükümet ile Cumhurbaşkanı'nın uyumunun çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Yakında ilk defa sizler bir Cumhurbaşkanını, devletin başkanını seçeceksiniz. Bu önemli bir süreçtir. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız değerli Başbakanımız, 40 yıllık bir siyasi tecrübe, 12 yıla yaklaşan bir başbakanlık tecrübesi daha önce de belediye başkanı tecrübesi ile ülkemiz için hakikaten yeni bir dönemin başlangıcı inşallah onu seçerek vesile olacaksınız. Bu çok önemli bir süreç özellikle küresel ölçekte ve dünyada bölgemizde yaşanan olayları ve çalkantıları dikkate alırsak tecrübeli, deneyimli, birikimli ve tabii ki bu konularda hassasiyeti yüksek olan bir insanın bir ülkeye Cumhurbaşkanı olması bence çok önemlidir. Yine ülkemizde bu son dönemde başlayan kalkınma sürecinin, reformların devamı için tabi ki hükümetle Cumhurbaşkanlığı'nın uyumu çok önemlidir. Bu nedenle Ağustos’ta yapılacak seçimler ülkemiz açısında hatta Ortadoğu ve dünya açısından, mazlumlar açısından çok önemli bir süreç diye düşünüyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2014 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.