Bayramlaşma programında gündem İstanbul seçimleri oldu

AK Parti Erzurum İl Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programına İstanbul seçimleri damga vurdu. İl Başkanı ve milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda İstanbul seçimlerinin önemine dikkat çektiler.

admin
admin
05 Haziran 2019 Çarşamba 09:40
Bayramlaşma programında gündem İstanbul seçimleri oldu

Ramazan Bayramı dolayısıyla kentteki tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen programda, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Parti Erzurum milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye başkanları, partililerle bayramlaştı.

Sekmen, programda yaptığı konuşmada, milletleri millet yapanın değer yargıları olduğunu söyledi.

Bayramların milletin maddi ve manevi değer yargıları olduğunu aktaran Sekmen, manevi değerlere önem verdikçe başaramayacakları işin olmayacağını dile getirdi.

ÖZ’DEN BİRLİK-BERABERLİK MESAJLARI

Konuşmasına birlik ve beraberlik ifadeleri kullanarak başlayan Öz, 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendirerek her bireyin üzerine çok büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Birinci ve ikinci dünya savaşından bu yana kozlarını bölemeyen devletler, birinci ve ikinci dünya savaşının çıktığı topraklara tekrar geri döndüler. Böyle bir coğrafyada Türkiye özneli bir barış adası. Türkiye uzun zamandan beri kendisini koruyabilmek için milli silah sanayini geliştirmeye özen gösteriyor, 1950 den beri çalışmalar devam ediyor ama son 20 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ehemmiyet verilen konu oldu. Onun içinde Türkiye’nin yaptığı her hareket büyük devletlerin önemli bir iç meselesi gibi algılanır oldu. Yani neredeyse Yusufeli seçimleri Amerika’nın gündemi haline geldi. Bu niye böyle oldu? Zaman zaman konuşmalarımızda da değiniyorum Ortadoğulu bir gazetecinin çok güzel bir tabiri var, ‘Ortadoğu’da bir taş yamaçtan yuvarlanıp yola geldiğinde bunun mutlaka bir sebebi vardır.’ Bizim İstanbul seçimlerinin de bu kadar önemli olması büyük devletler tarafından bu kadar yakından takip edilmesi işte Ortadoğu’da yuvarlanan taş misali çünkü İstanbul Ortadoğu ve Türkiye’nin başkenti. o nedenle büyük devletler kendileri ile rahat çalışacak adamlar istiyorlar. Buradaki seçimler çok önemli. Bu seçimlerin iyi geçmesi ve bizim adayımızın kazanabilmesi için herkese büyük iş düşüyor” dedi.

AYDEMİR, İSTANBUL SEÇİMLERİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Milletvekili Aydemir ise İstanbul'da yeni bir seçim yaşayacaklarını hatırlattı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na işaret eden Aydemir, şunları kaydetti:

"Bir arkadaş belediye başkanı seçildikten sonra Beylikdüzü'nde bir takım icraatlar yaptı. Belediyeciliğin rutin hizmetleri dışında oraya iz bırakan bir takım icraatları var. İz bırakan diyorum çünkü bunlar bizim yüreğimizde yara açmış icraatlardır. Bu millete, bu milletin bütün değerlerine canhıraş bir biçimde düşmanlık besleyen, hepimizin hafızasında yer etmiş, evlatlarımızın dahi genetik olarak unutmayacağı bir ismi orada sembol hale getirdi ve onun putunu dikti. Peki kim bu kişi, ismi Makarios. Kıbrıs'ta onlarca kardeşimizi katletmiş ve bütün hayatını Türk ve İslam düşmanlığı üzerine dizayn etmiş bir isimdi bu adam. Bunu beylik düzünde kendince ölümsüz hale getirdi." diye konuştu.

ALTINOK: BU DAVA MAKAM MEVKİ DAVASI DEĞİL

Milletvekili Altınok da İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Büyük bir davaya gönül verdiklerini ifade eden Altınok, "Bu dava makam mevki, bir şey olmak ya da olmamak davası değil. Bu dava sadece yol, köprü, hastane yapmak, teknolojik ve bilimsel alanda gelişme davası da değil bu dava 82 milyonun ayakta durabilmesi için gelecek nesillere bu günkü geçmişte aldığımız değerleri taşıyıp ve aktarabilmek için mücadele edilmesi lazım gelen davadır." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.