BAŞKAN SEKMEN, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASKISINA MEYDAN OKUDU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde güney ilçelerinde terör örgütünün halkı tehdit ettiğini, meclis üyeleri üzerinde baskı kurmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “AK Parti’ye yakın insanlara baskı yapanlar bunun bedelini kat kat fazlasıyla ödeyecek. Allah’ın verdiği canı Allah alır. Biz buna inanan bir ekibiz” dedi.

07 Ağustos 2014 Perşembe 22:55
BAŞKAN SEKMEN, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASKISINA MEYDAN OKUDU
AK Parti İl Teşkilatı tarafından Müceldili Konağında cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarında görev alan çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değindi.

Yeşilyurt, “10 Ağustosta 12. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanımızı halk seçecektir. Bu durum gerek halkımızda gerekse teşkilatlarımızda büyük heyecan uyandırmaktadır. Bu kapsamda yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Abdülhamit Gül tarafından organize edilen basın toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı bugün 81 ilde aynı anda 18 belediye başkan adayı 30 il belediye başkanı, 900 e yakın ilçe belediye başkanı, belde belediye başkanları ve binlerce meclis üyemizin katılımında gerçekleştirilmektedir. Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için ramazan ayında yaptığımız miting organizasyonunda halkımızın coşkulu katılımı sonrası yoğunlaşan seçim çalışmaları büyük bir bağış kampanyası ile taçlandırılmış, bağışçı sayısı şehrimizde 35. Bin kişiyi aşmıştır. Bağışlar 15 Ağustos tarihine kadar devam edecektir. Gerçekleştirilen bu basın toplantısı ile de tüm yerel yönetimlerimizi Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız milletin adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu kutlu yürüyüşünde açık desteklerini siz basın mensuplarımızın aracılığı ile kamuoyuna duyururuz. Erzurum da tüm seçmenlerimizi sandık başına gitmelerini, seçimlere katılım sağlanması için, teşkilatlarımız lojistik destek sağlayacak.” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de güney ilçelerinde terör örgütünün vatandaşlar üzerinde baskı yaptıklarını ifade ederek, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

Sekmen, şöyle konuştu:

“10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı arifesinde bizde tavrımızı belirlemek, net bir şekilde aranızda bulunuyoruz. Bu seçim sadece Türkiye’de değil dünyada yakinen takip edilmekte. Çünkü ilk kez bir Cumhur reisi halkın oyuyla seçilecek. Bugün de bu seçimle halkın reyiyle ilk cumhurbaşkanı seçilecek. Tabi bir yanda bir yanda yıllardır siyasette hizmet etmiş milli iradeye saygı göstermiş birisi diğer tarafta da vesayet sisteminin bir takım yerlerden önerilmiş belirlenmiş bir aday. Ve diğer tarafta da baskı yapılıyor kültürümü yaşayamıyoruz diyen ama bugün güney ilçelerimizde maalesef halka baskı yaparak oyunuzu şuraya verirsiniz diyen bir anlayışın temsilcisi. Halkımız oyluna sahip çıkmalı. Halkımız korkmamalı oyuna namusu gibi sahip çıkmalı.

Bunun için biz şu ülkede en ücra köşede bile demokrasi hakim olsun diye çalışan 30 yılı aşkın bir süre bunun mücadelesini veren bir ülkeyiz. Bugün de vermeye devam edeceğiz. Güney ilçelerde ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz, AK Partiye yakın insanlar tehdit ediliyor, kaçırılıyor. Bilsinler ki bizim inancımız gereği hiçbir şeyden korkmayız, Allah’ın verdiği canı Allah alır. Biz buna inanan bir ekibiz. Teşkilat mensubu kardeşlerime sesleniyorum. Asla taviz vermeyeceğiz. Şunu da bilsinler ki bunu yanlarına bırakmayacağız. Baskı ile işbaşına gelenler çöp toplamıyorlar oralarda çöpü toplamaktan, verilen suyu akıtmaktan acizler. İnanıyorum ki Erzurum halkı 30 martta büyük destek verdi, Türkiye’nin ufkunu açmış bir liderimize, başbakanımıza destek verecek. Erzurum demokrasinin kilit taşıdır.”

Editör

Son Güncelleme: 09.08.2014 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.