BAŞKAN ORHAN’A SAZLI SÖZLÜ HOŞ GELDİN ZİYARETİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a, Erzurumlu aşıklar sıradışı bir hoş geldin ziyareti gerçekleştirdi.

15 Nisan 2014 Salı 09:44
BAŞKAN ORHAN’A SAZLI SÖZLÜ HOŞ GELDİN ZİYARETİ
Anadolu Halk Ozanları Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı İhsan Yavuzer ile Başkan Yardımcısı Rahim Sağlam, Başkan Orhan’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini sazları ve sözleriyle ilettiler. Duygularını sazları ve sözleriyle dile getiren aşıklar, Başkan Orhan’a güzel bir jest yaptılar. 

Başkan Orhan’dan destek de isteyen aşıklar, aşığın sazının dili olduğunu söylediler. Erzurum’da aşıklık kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Dernek Başkanı İhsan Yavuzer, yerel yönetimlerden aşıklık kültürünü yaşatmak için çalışan halk ozanlarına düzenledikleri etkinliklerde destek olmalarını istedi.

Başkan Muhammed Cevdet Orhan da, aşıklara nazik ve anlamlı jestlerinden dolayı teşekkür ederek, belediye olarak Erzurum kültürünün ve değerlerinin yaşatılmasına yönelik her türlü etkinliğe imkanları ölçüsünde destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Aşıklık kültürünün de Erzurum’un çok önemli bir değeri olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Bu kültürü yaşatan değerli halk ozanlarımızı fedakarlıklarından ötürü kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 15.04.2014 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.