BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: ERZURUM, VATANIMIZIN TEMİNATIDIR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İlk defa milli irade kavramı, Erzurum Kongresi'nde kullanıldı. 'Amir olan, hakim olan, milli iradedir' dedi. Biz de diyoruz ki şimdi, bugün de milli iradenin teminatı AK Parti kadrolarıdır" dedi.

30 Kasım 2014 Pazar 10:11
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: ERZURUM, VATANIMIZIN TEMİNATIDIR
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İlk defa milli irade kavramı, Erzurum Kongresi'nde kullanıldı. 'Amir olan, hakim olan, milli iradedir' dedi. Biz de diyoruz ki şimdi, bugün de milli iradenin teminatı, savunucusu, öncüsü AK Parti kadrolarıdır. O günkü kongreyle, bugünkü AK Parti Erzurum İl Kongresi arasında böyle manevi bir bağ var" dedi.
Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Erzurum 5. Olağan İl Kongresi"nde yaptığı konuşmasına, Davutoğlu, "Vatanımızın kilidi, kale şehrimiz Erzurum'a ve yiğit dadaşlara selam olsun. Selam olsun, yar şehri, bar şehri, kar şehri, ar şehri, namus şehri Erzurum'a, selam olsun. Selam olsun Abdurrahman Gazi'ye, İbrahim Hakkı'ya, Alvarlı Efe'ye, Solakzade Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen'e, Hoca Salih Efendi'ye, bütün maneviyat öncülerine selam olsun" sözleriyle başladı.
"Milli irade amirdir ve hakimdir' diyen Erzurum Kongresi mebuslarına selam olsun" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Alvarlı Efe Hazretleri buyuruyor ki Erzurum'un kilidi mülki İslam'ı, Mevla'ya emanet olsun Erzurum, Erzurum derbendi ehli İslam'ın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum. Erzurum, Mevla'ya emanet vatan da Erzurum'a. Vatanın kilidi, Erzurum'a emanet. Biz de ebediyete kadar sizinleyiz. Genç dadaşlar, genç bacılar, Erzurum başka bir heyecan verdi, hepinize teşekkür borçluyuz. Hepinizi bağrıma basıyorum, alınlarınızdan öpüyorum."
Davutoğlu, kongre planlamasını yaparken ilk il kongresinin Erzurum'da yapılmasını istediğini ifade ederek, "Talimatım şu oldu; ilk il kongresini, millet istiklalimizin ve istikbalinin gür sesle haykırıldığı Erzurum'da yapacağız, vatanımızın kalesi Erzurum'da" diye konuştu.
"Erzurum, vatanımızın, istikbalimizin teminatıdır"
Partililerin, "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" şeklinde sloganlar atması üzerine, Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilin ki emanete son nefesimize kadar sahip çıkacağız ama dava da size emanet. Hak davamıza sahip çıkacak mısınız? Kim ne derse desin, Nene Hatunların davasını savunmaya devam edecek misiniz? İşte bu sesi, haykırışı duymaya geldik. Çünkü bundan bir kaç sene önce gelip, Erzurum'a gelip konuşma yaptığımda, Erzurum'a 'kale şehir' demiştim. Kale zor durumda kalınacak yer demek, kale demek o kale düşmezse vatan düşmez demek. Erzurum, duruşuyla, ben buradayım deyişiyle, vatanımızın, istikbalimizin teminatıdır. Her zaman, biz, 'madem ki Erzurum vardır, vatan sağlam ellere emanettir' diye düşünüyoruz. Biraz önce, tarihi Erzurum Kongre binasını ziyaret ederken, Nene Hatun'un torunuyla kucaklaştım, Raif Hoca'nın torunuyla kucaklaştık. Ah o güzel Erzurum, istilayla karşı karşıya kaldığında bütün bedeniyle, elinde silahı bittiğinde, elindeki en sıradan aletiyle direnen o yüce Erzurum. Erzurum direnmiştir, teslim olmamıştır. Nene Hatun sadece bir neslin değil, asırların timsalidir. Bacılarım, kardeşlerim, o güzel yürekli, gönlü geniş kardeşlerimiz, sizler bize Nene Hatun'un emanetisiniz ama yeni nesiller de size Nene Hatun'un emaneti. Onlara sahip çıkacaksınız."
"Milli iradenin teminatı, savunucusu AK Parti kadrolarıdır"
Erzurum'un, vatanın sıkıntıya düştüğü zamanlarda sığınılacak direniş şehri olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Erzurum Kongresi'nde, 1919 yılında İzmir işgal altına düşüp, müstevliler Anadolu topraklarına girdiğinde, gür ses Erzurum'dan yükseldi ve dedi ki 'Milli sınırlar içinde vatan parçalanamaz, bütündür.' O, bize Raif Hoca Efendi'den emanettir. Yine Erzurum Kongresi'nde, ilk defa milli irade kavramı kullanıldı. 'Amir olan, hakim olan, milli iradedir' dedi. Biz de diyoruz ki şimdi, Erzurum Kongresi'nden yükselen o sese cevap olarak diyoruz ki Aziz Erzurum Kongresi mebusları, bugün de milli iradenin teminatı, savunucusu, öncüsü AK Parti kadrolarıdır. O günkü kongreyle, bugünkü AK Parti Erzurum İl Kongresi arasında böyle manevi bir bağ var. Bu manevi bağı, hiç unutmamalıyız. Bizi yaşatacak olan bu manevi bağdır. Bizim davamızı aziz ve hakim kılacak olan bu manevi bağdır. 2002 yılında, Erzurum yine milli irade sesi verdi ve dedi ki milli iradenin yeni temsilcisi AK Parti kadrolarıdır. Tarihte az görülen başarıyla, 7 milletvekilinin 7'sini de AK Parti'ye emanet verdi."
"Tasalanmayın, bu ülkenin geleceği parlaktır"
Partililerin, "Tasalanma Yiğidim" adlı şiiri birlikte okuması üzerine, Davutoğlu, "Şimdi Aziz gençler, böyle bir gençlik varken, böyle dadaş topluluğu varken, biz tasalanır mıyız, millet tasalanır mı? Siz tasalanmayın, bu ülkenin geleceği parlaktır" ifadesini kullandı.
 Genel Başkan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salonun küçük olduğuna da işaret ederek, "Şunu fark ettim, Erzurumlulara, dadaşlara bu salon gerçekten çok küçük geliyor. Gelirken, Sayın eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve İçişleri Bakanımızla konuşmuştuk. İnşallah en kısa zamanda, en az 10 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacağız.  Erzurum'da bu coşku varken, bu aşk varken, Erzurum'da bu dava yüreği varken, Erzurum her şeyi hakkediyor, Allah'ın izniyle" dedi.
Erzurumlularla istişare ve halleşme yapmaya geldiğini dile getiren Davutoğlu, "Milli irade dönemi, Erzurum Kongresi ile bu topraklarda başlamıştı ve 2002 AK Parti zaferiyle, Erzurum, emaneti AK Parti'ye vermişti ve hep öyle kaldı. Erzurum'da her zaman yüzde 70'e varan oyla desteğinizi hissettik. İlk kongremizde, 62. Hükümetin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak bazı hususları paylaşmaya geldim. Erzurum'a, 'Ayağa kalk Erzurum' demeye geldim" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, "12 yılda olağanüstü hizmetlere imza atmış AK Parti kadrolarına karşı, geçen sene ve bu yıl  milli iradeyi tahrip edecek darbe girişimlerini" anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlardan birincisi Gezi provokasyonu. Tam Türkiye gücünün zirvesindeyken IMF'ye borcumuzu ödemişken, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı hayata geçirilirken İstanbul sokaklarını, Ankara sokaklarını tam bir vandallıkla işgal etmeye kalktılar. Bunu yapanlar 'ağaç sevdasıyla yaptıklarını' iddia ettiler, buna geleceğim. Her bir ağaç için biz emekler veririz, onun için yapılması gereken her şeyi yaparız. Biraz sonra, bu çağrıyı yapanlar, ayrıca bazı sorular soracağım ama AK Parti kadroları bu provokasyonlara karşı dimdik durdu, Erzurum'a geldi, Kayseri, Trabzon, Van bütün Türkiye'ye gitti ve bu komployu bozdu."

Editör

Son Güncelleme: 30.11.2014 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.