BAKAN SOYLU: BU MÜCADELENİN SONU SELAMETTİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör ile yapmış olduğunuz ve bu milletin ayakta durarak gerçekleştirdiği bu mücadelenin sonu selamettir, sonu huzurdur, sonu birliktir, sonu beraberliktir, sonu güçlü Türkiye’dir, zengin Türkiye’dir, özgür Türkiye’dir” dedi.

SALİH YILDIRIM
SALİH YILDIRIM
08 Ocak 2017 Pazar 01:19
BAKAN SOYLU: BU MÜCADELENİN SONU SELAMETTİR
Hatay’da temaslarını sürdüren Bakan Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altunok, Göç idaresi Genel Müdürü Atilla Toros, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbay, AK Parti Hatay Milletvekilleri, Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar ile birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Şeref Defterini imzalayan Bakan soylu, daha sonra brifing aldı. Ardından Hatay Göç İdaresine gelen Bakan Soylu, Türkiye geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin Kişisel Bilgilerinin Güncellenmesi Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, “Bizi terör ile terbiye etmeye çalışıyor. Büyük gelişmiş ülkeler şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki,mağdur ve mazlum,vatandaşlarımıza insanlara,el vermek lazım gerekirken dönüp Ortadoğu planlamasını etrafımızda bulunan coğrafyanın planlamasını yapmaya çalışıyorlar ve bunu acımasız bir şekilde gerçekleştiriyorlar” dedi.
“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
“Dost bildiklerimiz bugün Türkiye’ye silah yöneltenlere, silah ile saldırı gerçekleştirilenlere el altından destek vermeye çalışıyor” diyen Bakan Soylu, “O kamplarda PYD’nin kamplarında, PKK’nın nelerin olduğunu bütün dünyanın bildiğimizi bilmelerini istiyorum. Adım adım hangi oyunları bize karşı kurduklarını, Türkiye’yi terörle terbiye edebilmek için Türkiye’nin her tarafını teröre bulaştırabilmek için neler yapmak istediklerini bildiğimizi bilmenizi istiyorum. Bununla mücadele edeceğiz hem de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama şunu bilmemizi istiyorum ki terör ile yapmış olduğunuz ve bu milletin ayakta durarak gerçekleştirdiği bu mücadelenin sonu selamettir, sonu huzurdur, sonu birliktir, sonu beraberliktir, sonu güçlü Türkiye’dir, zengin Türkiye’dir, özgür Türkiye’dir” dedi.
Terörle mücadele etmek için güvenlik güçlerinin var gücüyle elinden geleni yaptığını belirten Bakan Soylu, “Bugün Gabar Dağında, bir taraftan Ağrı’da, bir taraftan Lice’de, bu ülkenin selameti için bir taraftan El Bab’da, bir taraftan sınırlarımızda, bir taraftan şehir içinde, İzmir’deki evladımızın o asil çocuğumuzun o kahramanımızın ortaya koyduğu gibi şiirlerin, tarihi kahramanlıkların, şanlı destanların sadece on yıllar, yüz yıllar öncesinden kaldığı değil bugün her gün yaşadığımız her birini bir evladımızın ortaya koyduğu önemli bir dönemi geçiriyoruz” dedi.
“BUGÜNE KADAR 22 BİN 770 SURİYELİ KARDEŞİMİZ TESİS EDİLEN GÜVENLİ BÖLGELERE GERİ DÖNDÜ"
Suriyelilere yönelik önemli bir çalışmaya başladıklarını söyleyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:
“Sınırlarımızda kayıt altına alınarak ülkemize kabul edilen Suriyeli kardeşlerimizin, yasal durumunu düzenlemek için geçici koruma yönetmeliğini çıkarttık, yani bu kardeşlerimiz geçici korumayla bugün vatanımızda ülkemizde birlikte ikamet ettiğimiz birlikte bu toprak parçasını paylaştığımız kardeşlerimizdir. Bu yönetmelikle sağlık eğitim barınma ve iş piyasasına erişimleri gibi temel hak ve hükümlülüklerini düzenledik. Ayrıca ülkemizdeki Suriyelilerin kendi rızaları olmadan hiç bir şekilde ülkelerine geri gönderilmediklerini de belirtmek istiyorum. Fakat bu kişiler ülkelerine gönüllü olarak geri dönmek istedikleri takdirde gerekli prosedür de bakanlığımız tarafından yerine getirilmekte ve bu kişilerin gönüllü olarak ülkelerine bu kardeşlerimizin geri dönmeleri sağlanmaktadır. Devletimizin bölgede barışı ve huzuru tesis etmek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatının neticesinde bugüne kadar 22 bin 770 Suriyeli kardeşimiz tesis edilen güvenli bölgelere geri dönmüşlerdir. Yaptığımız tüm çalışmalar devam ederken Suriyeli kardeşlerimize verdiğimiz hizmetlerin standartlarına yükseltilmesi ve ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanabilmesi ve yine ayrıca kamu düzeni ve güvenliği noktasında alınan tedbirlerin arttırılması amacıyla göç idaresi genel müdürlüğümüz hali hazırda kayıtları bulunan Suriyeli misafirlerimizin bilgilerinin doğrulanması ve güncellenmesi için çok anlamlı ve çok doğru olan bir çalışma başlatmıştır. İlk yaptığımız kayıtlar ve ondan sonra desteklediğimiz kayıtlarda 57 farklı türde veri almıştık. Şimdi güncelleme çalışmasıyla 99 ayrı türde veri alacağımızı ifade etmek istiyoruz.
Bilgileri güncellenen Suriyeli kardeşlerimize de hak ve hizmetlerden yararlanmalarını sağlayan yeni ve güvenlikli geçici koruma kimlik kartları da şimdi verilecektir. 6 ay içinde tamamlanması planlanan çalışmaların sonucunda Suriyeli kardeşlerimizin kişisel, adres mesleki eğitim ve özel ihtiyaç durumlarına ilişkin en detaylı bilgiler elde edilecektir. Bu sayede hem bu kardeşlerimizin sosyal hayata daha iyi uyum sağlayabilmesini temin etmek hem de bütün bunları karşılayabilmek için gerekli verilere hep birlikte ulaşmış olacağız. Hem de özellikle güvenlik noktasında bir zaaf oluşmasının hep birlikte önüne geçmiş olacağız.”
"GÜÇLÜ MİLLET OLMANIN VE GELECEĞE GÜVENLE GİTMENİN HEP BİRLİKTE ADIMLARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
“Sadece geçici koruma statüsünde, Suriyeli kardeşlerimiz burada kalmayacaktır şimdi yeni bir safhayı da açıyoruz” diyen Soylu, şunları söyledi:
“Burada yapacağımız değerlendirmeyle işte Hatay’da Valiliğimiz Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz ve Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı Hükümetimizin direktifleri başbakanımızın direktifleri çerçevesinde Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması konusunda yapacağımız değerlendirmeler ışığında bir adımı daha atmış bulunuyoruz. İnşallah hep birlikte bu ülkede, bu ülkenin yarınına yönelik adımları ve bu büyük millet olmanın güçlü millet olmanın ve geleceğe güvenle gitmenin hep birlikte adımlarını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle bir taraftan geçici korumayla bir taraftan vatandaş olan kardeşlerimizle bizi sınırlamaya çalışanlara karşı bir büyük devletin ve milletin sadece bu sınırlar içerisinde kalan değil, dünyada gönlü burada olan sadece fiziki sınırlarla çizilen değil, gönül haritasıyla çizilen bir anlayışın nasıl olduğunu ifade etmeye çalışacağız.”
Soylu, konuşmaların ardından ülkelerinde iç savaştan kaçan Ami Abdo ve ailesine, geçici kimlik kartlarını teslim etti. Suriyeli aile ile bir süre sohbet eden Soylu daha sonra AK Parti Payas Danışma Toplantısı için Antakya Kültür Merkezine geçti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.