BAKAN ALA, ERZURUM'DA KONUŞTU

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki BDP mitingi sonrası çıkan olaylarda 10 yaşındaki Mehmet Ezer’in yaralanmasıyla ilgili, “2 müfettiş gönderdik. Büyük geçmiş olsun. Tabii neyse ortaya çıkarılacak. Ortaya çıkarıldıktan sonra gereğini yaparız” dedi.

26 Mart 2014 Çarşamba 13:36
BAKAN ALA, ERZURUM'DA KONUŞTU
Bakan Ala, seçim çalışmaları kapsamında bugün uçakla Erzurum’a geldi. Erzurum Havalimanında karşılanan Bakan Ala, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş’ın, “100 kişilik silahlı bir ekibin Ankara'ya geldiğini, suikast ve provokasyon eylemleri yapılacağını” öne sürmesi üzerine Bakan Ala, şöyle konuştu:
“Biz her türlü tedbiri seçim güvenliği için aldık. Bunu toplumumuzu da bildirdik. Bu tür işlerde sorumluluğa davet ediyorum. Kimse somut bilgi olmadan belge olmadan seçimler üzerinde böyle spekülasyon yapmamalıdır. Dün böyle bir haber çıkınca kendisiyle güvenlik birimlerimiz irtibata geçti. Elinde hiç somut bilgi olmadan deklare etti. Bizim de devlet birimlerimizin, istihbarat birimlerimizin elinde böyle bir bilgi yoktur. Biz zaten her konuyu en üst düzeyde dikkate alıyoruz. Her türlü tedbiri alıyoruz. Kendisiyle de dün konu konuşuldu. Güvenlik birimlerimiz konuştu yeniden söylüyorum. Ve somut bir bilgi olmadığını kendi de teyit etti. Sadece etrafındaki dedikodular, oradan buradan duymalar. Bunlarla seçim güvenliği üzerinden spekülasyonlarda bulunmak çok yanlıştır. Bunu manşetlere taşımakta o kadar yanlıştır. Türkiye seçim güvenliği konusunda uluslararası standartlarda, gelişmiş ülkeler yapma konusunda yüzlerce, binlerce tecrübe yaşamıştır. Bu bakımdan hiçbir tereddütte mahal yoktur. Her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu haberlerin tamamı spekülasyondan ibarettir. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum” dedi.
Bakan Ala, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP mitingi sonrası çıkan izinsiz gösteri olaylarında yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer’e ’Geçmiş olsun’ dileklerini ileterek, “BDP, Leyla Zana’nın mitingi sonrası olmuştur. 2 müfettiş gönderdik. Büyük geçmiş olsun. Söylentiyle hareket etmiyoruz. Tabii neyse ortaya çıkarılacak. Ortaya çıkarıldıktan sonra gereğini yaparız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2014 13:37
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiEfkan Ala
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.