BABASININ DEVRETTİĞİ KOLTUĞU 10 YIL SONRA GERİ ALDI

Aday olduğu Saadet Partisi’nden Horasan Belediye Başkanlığı’nı kazanan Abdulkadir Aydın, babasının devrettiği koltuğu geri aldı.

03 Nisan 2014 Perşembe 11:25
BABASININ DEVRETTİĞİ KOLTUĞU 10 YIL SONRA GERİ ALDI
Aday olduğu Saadet Partisi’nden Horasan Belediye Başkanlığı’nı kazanan Abdulkadir Aydın, babasının devrettiği koltuğu geri aldı. 1994-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden seçilerek Belediye Başkanlığı yapan Nurettin Aydın, 2004’te yapılan seçimlerde görevi AK Parti’den seçilen Abdulhatem’e devretmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimler öncesinde AK Parti’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Nurettin Aydın’ın oğlu Abdulkadir Aydın, Saadet Partisi’nden Horasan Belediye Başkan Adayı olarak müthiş bir performans ortaya koydu.
Yoğun bir çalışma temposunun ardından 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ilçesinden belediye başkanı seçilerek, Saadet Partisi’nin de Erzurum’daki tek belediye başkanı oldu.
Abdulkadir Aydın, 8 bin 534 oy ve yüzde 44,4 oy oranıyla başkan seçilirken, AK Parti Adayı Abdulhatem Bastem 7 bin 213 oy ve yüzde 37,5 oranıyla ikinci oldu. Horasan’da MHP yüzde 14,2 ve BDP’de yüzde 3 oy alabildi.
Öte yandan mazbatasını olarak makam kalabalık bir grupla belediyeye gelerek makamına oturan Aydın’a Abdulhatem Bastem’in görev devri yapmaması dikkat çekti.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2014 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.