AYDIN, İŞADAMLARINA MÜJDEYİ VERDİ

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın Erzurumlu iş adamları ve MHP il teşkilatı ile kahvaltıda bir araya geldi.

08 Şubat 2014 Cumartesi 13:56
AYDIN, İŞADAMLARINA MÜJDEYİ VERDİ
Palandöken Dedeman Ski Otel'de gerçekleşen kahvaltı sonrası Erzurumlu iş adamlarının sorunlarını dinleyip bu sorunlar karşısında neler yapılması gerektiğinin üzerinde duran Aydın, “Erzurum’un tüketim ağırlıklı bir yapısı var. TÜİK’in 2013 nüfus sayımı sonuçları açıklandı. Ülke nüfusumuz artıyor. Fakat sanayi bölgelerine göç daha fazla oluyor. Bunun nedeni istihdam ve kalkınmanın fazla olmasıdır. Nüfus ile ticaret arasında müthiş bir bağlantı vardır. Bundan dolayı Erzurum’daki göçün nedeni istihdamdır. Biz Erzurum’daki ticareti değerlendiremedik. Hepimiz bir araya gelerek iş birliği yapamadık. Bundan dolayı ekmeğini alan başka bir memlekete göç etti” dedi.

“Yerel sermayeyi daha fazla güçlendirmemiz lazım” diyen Aydın, “Bunu memleket bilincini geliştirerek sağlayabiliriz. Erzurum’da sermaye yapmış risk almış kişilerin yanında durup onlara destek vermemiz lazım. Yerel kalkınmayı sağlayamamış insan ülke kalkınmasını sağlayamaz. Bununla birlikte ulusal kalkınmayı da sağlayamaz. İlk önce kendimizi yerelde gösterip ondan sonra onlara destek verip ulusala getirmemiz lazım. Bizim yerel sermayeden başka bir isteğimiz yok. Gerekirse suyu bedava vereceğiz. Onun yerel vergilerini de gerekirse daha düşük vereceğiz” diye konuştu.

Toplantıda konuşan MHP Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç ise “Yerel sermayenin önünü açabilmek için çok iyi organizasyonlar gerçekleştirmemiz lazım. Bizim bölgemiz turizm bölgesidir. Bizde bunu geliştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlememiz lazım. Erzurum’da yaz turizminin önünü daha çok açmamız lazım. Bu bölgenin sıkıntı ve sorunlarını el ele vererek bir bütün olarak aşmamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2014 13:57
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPKamil Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.