AYDIN: ERZURUMLU RUHUYLA HAREKET EDİN, YOKSA BİRİLERİ KAPABİLİR

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, yapmış olduğu açıklamada, 11-18 Şubat tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ( EYOF ) için, Erzurum’da olimpiyat ruhunun olmadığını belirtti.

admin
admin
05 Şubat 2017 Pazar 22:10
AYDIN: ERZURUMLU RUHUYLA HAREKET EDİN, YOKSA BİRİLERİ KAPABİLİR

2011 olimpiyatları döneminde Üniversitede olduğunu hatırlatarak, 2011 Üniversite Olimpiyatları sürecine değinen Aydın; “2007’de başlayan bir süreçti. 2009 hedeflenmişti. 1 oyla kaybetmiştik. 2011’i büyük bir çabayla, büyük bir gayret ve amatör ruhla aldık. Fakat bu süreçte Erzurumluluk çok ön plandaydı. Atatürk Üniversitesi rektörümüz Erzurumluydu. Mutfağında çalışanların tümü Erzurumluydu. Buradaki yazışmaların hepsi benim redaksiyonumdan geçirildi. Net olarak pek çok üst düzey oluşumlarda bulunduk. Allah’a şükür, 2011’i yüzümüzün akıyla aldık.”dedi.

2017 EYOF Olimpiyatı tanıtım organizasyon eksiklerini kastederek, 2011 Olimpiyatlarını örnek gösteren Aydın; “Ben o zaman, 2011 Olimpiyatlarının da aynen böyle bir risk teşkil ettiğini gördüğümde, uyardım Belediye Başkanı ve siyasileri. Dedim ki, Ne olur Erzurumlu ruhuyla hareket edin, yoksa bunu birileri kapabilir. Basında da çıktı. Dönemin Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Öshaseki bazı tesislerin gecikmesinden dolayı Kayseri göz kırpıyor. Diyor ki, eğer Erzurum bu işin altından kalkamazsa biz yaparız! Daha sonra Bir televizyon programında kendisine sordum. Erzurum’daki belediye de Ak Partili, siz de. Nasıl olur da, aynı partiye mensup belediye başkanı olarak böyle bir şeye talip olursunuz? Böyle bir şey var mı? Cevap çok manidar. Özhaseki dedi ki, hocam doğrudur. Ben her şeyden önce Kayseriliyim, dedi.” diye belirtti.

ALLAH KORUSUN BİZİM KORKUMUZ, TEKRAR BİR FİYASKOYA DÖNMESİDİR

Konuşmasının devamında tanıtımlardaki eksikliklere de değinen Aydın; ”Bu tarz organizasyonlarda Erzurum hep siyasetin arkasında kalırsa, hep Ankara bürokrasisinin arkasında kalırsa, organizasyonlar ne kadar çok olursa da, Erzurum’a bir katma değeri olmaz. Şimdi aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Tanıtım yok, caddeyi sokağı geziyoruz, bilboardlara bakıyoruz. İnanın havaalanından çıkıp geliyoruz. Ben 1 hafta sonra olimpiyat olacak havası görmüyorum. Siz görüyor musunuz? Görmüyorsunuz. Bunu ne batıda gördüm, ne medyada. Hatta ulusal televizyonlarda bile sayın milletvekilleri çıkıyorlar. İstanbul’un barajlarını, köprülerini konuşuyorlar. Niye bu etkinliği konuşmuyorsunuz? Yani niye Palandöken’i anlatmıyorsunuz? Bizim korkumuz şu ki, Allah korusun tekrar bir fiyaskoya dönmesidir.” Dedi.

YASAMA, YÜRÜTME VE YARGIDAN SONRAKİ KOL MEDYADIR

Bu tarz organizasyonda reklam ve tanıtımın şehir için çok önemli olduğunu belirten Aydın; ”Sözün sırası geldiğinde erkler ayrılığından bahsediyoruz. Demokratik yönetimlerde, yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. Kuvvet medyadır. Basındır. Bu çok önemli. Bazen üçünün de önüne geçer. Şimdi sizinle ortak bir paylaşımları yok. Sizden yardım istemeleri yok. Çok sıradan bir ürün, bir marka daha çok teşhir edilirken, Erzurum’da EYOF’la ilgili herhangi bir etkinlik yok. Sadece belediyenin tahsis ettiği bilboardlar üzerinden tanıtım yapılıyor. Hani ulusal medyadaki karşılığı bunun? Hani reklamları? Hani üst düzey bir takım insanlara bir şeylerin söyletilmesi? Bunlar zor mu Allah aşkına?” dedi.

SANKİ FBI TOPLANTISI YAPILACAK!

Konuşmasının devamında EYOF organizatörlerine de sitemde bulunan Aydın; ”Ayrıca Erzurum’un doğasını bilen sizlersiniz. Yerel basın, o şehrin dinamiklerini en iyi bilendir. Yerel basına yer vermeyen, fırsat vermeyen bir üslupla, sanki bu şehirde uluslararası stratejik bir etkinlikten bahsediyoruz. Hayır, burada FBI toplantısı yapılmayacak. Burada bir spor etkinliği var. Niye saklıyor sizden, bunu sizinle niye paylaşmıyor. Ama bunu paylaşması için önce Erzurumluluk şuuruna sahip olması lazım.”dedi.

2011’DE DE AYNI HATAYI YAPTIK, DIŞARIDAN KOORDİNATÖR ATIYORUZ

İnanın, üniversiteden olsun, Erzurum’dan olsun, şu etkinliği başarabilecek hem koordinatör çıkar, hem alt ekibi çıkar, hem de buranın basını laikiyle bu vazifeyi yapar. Ama Erzurum’un siyasi gücü, bürokratik gücü sesini çıkarmıyor. Bu da bir fiyasko olmasın diye benim temennim, henüz vakit varken bir an önce önlemleri alalım ve bu hatadan dönelim.”dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE AKREDİTASYON MAİLLERİ GÖNDEREN EYOF, BİLGİ İÇİN ARAMAMIŞ BİLE

Ayrıca edindiğimiz bilgi, Erzurum Milletvekillerine Akreditasyon başvurusu için mail gönderen EYOF yetkililerinden, bilgi teyidi için arama olmadığı yönünde. Doğruluğu araştırılmakta olan bu bilgi Milletvekillerinin olimpiyat günü, olimpiyat alanına giriş yapacağı anda, EYOF yetkililerini, zor durumda bırakacak gibi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumEYOFKamil Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.