AYDEMİR: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Tortum ilçesi Ziyaretli köyünde meydana gelen yangın sebebiyle Ankara’dan Erzurum’a gelerek, olay yerinde incelemelerde bulundu, yangınzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

07 Eylül 2015 Pazartesi 16:41
AYDEMİR: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Tortum ilçesi Ziyaretli köyünde meydana gelen yangın sebebiyle Ankara’dan Erzurum’a gelerek, olay yerinde incelemelerde bulundu, yangınzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. 

TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASIDIR

Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla yangınzedelere ve Ziyaretli Köyü’ne anında ulaştığını, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahaleleriyle yangının daha da büyümesinin önlendiğini belirten Milletvekili Aydemir, "Ziyaretli’deki kardeşlerimize Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımız ve AFAD başta olmak üzere devletimiz yardım elini ulaştırmıştır. Şehit acılarıyla yüreğimizin yandığı bu günlerde, tesellimiz can kaybı yaşanmamış olmasıdır" dedi.

HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Cumartesi günü gece saatlerinde yangın haberini Ankara’da aldıklarını, İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Efkan Ala ile istişare ederek, olay sabahı Erzurum’a gelip Ziyaretli’deki üzüntüyü paylaştıklarını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Ala yangının vuku bulduğu saatlerde Ankara’da AFAD başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları harekete geçirdi. Biz de Ziyaretli’de kardeşlerimizin üzüntülerini paylaştık, kendilerine devletin her an yanlarında olduğunu, zararların hasar tespiti sonunda ödeneceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini bildirdik.’ diye konuştu.

ALA İLE İSTİŞARE

Yangın olayının bildirilmesiyle birlikte başta İçişleri eski Bakanı Efkan Ala olmak üzere AK Parti milletvekilleri, AK Parti il Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarının yangınzedelere destek konusunda seferber olduklarını belirten Milletvekili Aydemir, AFAD'ın desteğe yönlendirdiğini, mağdur vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Aydemir, Ziyaretli’de, gerek olay esnasında ve gerekse sonrasında AK Parti Tortum ilçe başkanı Ömer Hancı ve teşkilat mensuplarının da büyük gayret ve çaba sarf ederek yaraların sarılmasında öncü olduklarını, kendilerine müteşekkir kaldıklarını bildirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesinin yangın mahalline bildirimin hemen sonrası intikal ettiğini ve yangının daha da büyümesini önlediğini kaydeden Aydemir, ‘Ziyaretli halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in şahsında müdahil ekiplere teşekkür ediyoruz. AFAD ve Tarım Bakanlığı ekipleri olay yerindeki inceleme ve tespit çalışmalarını sürdürüyor. Zararın ortaya çıkardığı maliyetin karşılanacağı ve hiçbir yangınzede vatandaşımızın mağdur edilmeyeceğinden herkes emin olsun.’ dedi.

AYDEMİR TORTUMKALE OLAYINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz ay Tortumkale’de meydana gelen yangında da devletin mağdur vatandaşlara zamanında ulaştığını, gerekli yardım zincirinin oluşturularak, hiç kimsenin mağdur edilmesine izin verilmediğini hatırlatan Milletvekili İbrahim Aydemir, yangınzede vatandaşlarla birebir görüşerek taleplerini tespit etti. Ziyaretli halkı da devlet şefkat ve yardımlarının kendilerine zamanında ulaştırılmasından memnun olduklarını belirterek, Milletvekili Aydemir’e teşekkür ettiler. Aydemir daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Ağustos ayı başında yangın afetine maruz kalan ve afetzede konut yapımının sürdüğü Tortumkale köyünü ziyaret etti.

Editör

Son Güncelleme: 07.09.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.