AYDEMİR: MÜBAREK ŞEHİR, MÜBAREK UFUKTA

Erzurum’un manasını ve Erzurumluluk tarifini bilmeyen, bu ilin vicdan, irfan ve izanıyla yeterince beslenmeyen, idraki ve ufkunda buluşmayanların Erzurum’a ufuk çizemeyeceklerini belirten Aydemir, ‘AK Davanın hizmet ettiği ufuk İbrahim Hakkıların, Kadı Darirlerin, Hazık Efendilerin, Alvarlı Muhammed Lütfilerin ufkudur. “ diye konuştu.

29 Mayıs 2015 Cuma 08:37
AYDEMİR: MÜBAREK ŞEHİR, MÜBAREK UFUKTA
Erzurum’un manasını ve Erzurumluluk tarifini bilmeyen, bu ilin vicdan, irfan ve izanıyla yeterince beslenmeyen, idraki ve ufkunda buluşmayanların Erzurum’a ufuk çizemeyeceklerini belirten Aydemir, ‘AK Davanın hizmet ettiği ufuk İbrahim Hakkıların, Kadı Darirlerin, Hazık Efendilerin, Alvarlı Muhammed Lütfilerin ufkudur. “ diye konuştu. 

EĞİTİM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde Erzurum’da en fazla harcama kaydedilen sektörün eğitim olduğunu kaydederek, ilde yıllık bazda 2003 yılına göre 2014 yılında gerçekleştirilen eğitim hizmet harcamalarının yüzde 312 oranında artış gösterdiğini söyledi.

RAKAMLARLA EĞİTİM HİZMETLERİ

Erzurum’da 2003 yılında 284.4 milyon olan eğitim hizmetleri harcamasının 2014 yılı sonunda 1.1 milyar TL’ye yükseldiğine dikkat çeken Aydemir, ‘Sadece bu yılın ilk dört ayında kaydedilen eğitim hizmet harcaması tutarı 416.7 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu yılın dört ayındaki eğitim hizmet harcaması 2003 yılının bir yıllık eğitim harcamasının iki katıdır. İlde eğitim öncelikli sektör konumunu devam ettirmekte, yatırım ve hizmet harcamaları artışını sürdürmektedir. 2014 yılının ilk dört ayında 373.3 milyon lira olan eğitim harcamaları, bu yılın 4 ayında yüzde 11.6 oranında artmış, 416.7 milyon TL’yi bulmuştur. Rakamlar AK Parti iktidarının eğitime ve özellikle Erzurum’daki eğitim sektörüne verdiği önem ve yoğunlaşmayı ortaya koymaktadır’ diye konuştu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ YATIRIMI

Erzurum’a ETÜ’yü armağan eden, üçüncü üniversiteyi sunma sürecinde olan AK Parti hükümetlerinin, ildeki en büyük eğitim yatırımlarından birinin de eğitim kampüsleri olduğunu hatırlatan Aydemir, ‘Lise ve dengi okulları kapsayan Eğitim kampüsü projesi, bu alanda bir reformdur. İçinde imam Hatipten Tekniğe, Fen’den Anadolu Liselerine kadar tüm lise ve dengi okulların yer aldığı, yurt, kütüphane, dinlenme ve eğlence tesisleri, spor kompleksleriyle öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bu yerleşkelerin imar edileceği illerin başında Erzurum gelmektedir. Bu yatırımla, ilçeler, mahalleler arasındaki eğitim düzeyi farklılığı giderilecek, barınmadan eğitime kadar tüm çağdaş hizmetler sunulacak, Erzurum’un eğitimdeki farkındalık seyri hızını artıracaktır.’ dedi.

ERZURUM İLK ON BÜYÜKŞEHİR İÇİNDE

İlde eğitim adına kaydedilen devasa yatırım ve gelişmelerin göz önünde olduğu, resmi rakamların bu gerçeği vurguladığını belirten Aydemir, eğitim yatırım ve hizmetlerinin, gençlerin ve dolayısıyla toplumun geleceğine verilen önemin ifadesi olduğunu belirtti. 2003 yılı öncesine kadar ezbere sayılacak kadar lise ve dengi okulu bulunan Erzurum’un bugün eğitim hizmet ve yatırım oranı, eğitim yatırım harcamaları tutarı bakımından 30 Büyükşehir içinde ilk on arasına girdiğine dikkat çeken Aydemir,’geçmişte hükümet edenler hem eğitim kurumu yatırımlarını esirgediler, hem de inançlı kesimin eğitim hakkının önüne set çektiler. Herkes, her aklı selim sahibi Erzurum perspektifinden bir düne bir de bugüne bakmalı. Vicdan ve insaf ölçüsünde takdirini kullanmalıdır’ ifadesini kullandı.

AYDEMİR ETÜ’DEYDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, secim gezileri kapsamında, Erzurum Teknik Üniversitesini ziyaret etti. ETÜ akademisyenleri ve çalışanlarıyla sohbet imkanı bulan Aydemir, görüş alışverişinde bulundu, akademisyenlerin beklenti ve öngörülerini paylaştı. ETÜ’nün Erzurum’da yükselen ikinci büyük eğitim abidesi olduğunu bildiren Aydemir, ‘ ETÜ AK Dava’nın Erzurum’a sunduğu bir gurur abidesi, bir büyük eğitim eseridir’ dedi.

ERZURUM’A HİZMET, BU ŞEHRE SEVDA İLE OLUR

Erzurum’un batısında bir abide gibi yükselen, yalnız Türkiye’nin değil Dünyanın da bilimsel performans bakımından en büyük yüksek öğretim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi’nin, Kuzeyinde ise Erzurum Teknik üniversitesinin bulunduğuna işaret eden Aydemir, ‘Biz dadaşlığı sözde tarif eden ama onun ruhuna inanmayanların aksine, İrfan hazinesi olan Erzurum’a yüreğimizle, proje ve yatırımlarımızla hizmet sunuyoruz. Bu bir sevda işidir. Bu Erzurum’u gerçekten sevmek işidir. Erzurum Teknik üniversitesi, bu şehrin ikinci üniversitesi işte böyle bir sevdanın ürünüdür’ kaydını düştü.

İŞTE ONLAR VE İŞTE BİZ..

Başörtülülerin elinden yıllarca eğitim hakkını alan, üniversite sayısını sınırlı tutarak gençlerin umutlarını yok eden geçmişteki zihniyetin, AK Parti döneminde hayata geçirilen fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetleriyle tarihe gömüldüğünü hatırlatan Aydemir, ‘Her ilinde üniversitesi olan bir Türkiye var bugün. Eğitim kampüsleri, ikinci üniversitesiyle konuşulan bir Erzurum var bugün. İşte onlar ve işte biz..’ dedi.

ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR

AK Parti’nin 7 Haziran seçimleri için kaydettiği, ‘Onlar konuşur, AK Parti Yapar’ vurgusunun, AK Partiyle diğerleri arasındaki farkı belirgin biçimde hafızalarda yaşattığını söyleyen Aydemir, ‘İnanca zincir vurmaya kalkışan geçmişteki iktidarlar Erzurum’a ikinci üniversite kurmayı hayal bile etmediler. Üniversite kapılarında umutlarını tüketen gençlerin acısını duymadı, onların kırılan umutlarını dert edinmediler. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören ve buna iman edenlerin çatısı olan AK Dava ise önce insan yaklaşımıyla bu şehrin geleceğine üniversiteler sundu, eğitim kampüsleri armağan etti. Bitti mi hayır.. 2003 öncesindekilerin hayallerinin bile erişemediği ikinci Üniversiteyi bu şehirde yükselten AK Parti, üçüncü üniversiteyi projelendiriyor. Bu bir kararlılık, bu Erzurum’a saygıdır. Biz, Erzurum ipekyolu üzerinde yeniden Medreseler Şehri olacak, Selçuklu, Osmanlı dönemlerindeki görkemli eğitim vizyonu ve konumuyla buluşacak, diyoruz. Mütefekkirler, Evliyalar Şehri eğitimde yeniden dirilişini sürdürecek.’ dedi.

ERZURUM’UN MANASINI BİLMEYEN ANLAMAZ..

Erzurum’un manasını ve Erzurumluluk tarifini bilmeyen, bu ilin vicdan, irfan ve izanıyla beslenmeyen, idraki ve ufkunda buluşmayanların Erzurum’a ufuk çizemeyeceklerini belirten Aydemir, ‘AK Davanın hizmet ettiği ufuk İbrahim Hakkıların, Kadı Darirlerin, Hazık Efendilerin, Alvarlı Muhammed Lütfilerin ufkudur. “ diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2015 08:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.