AYDEMİR: HİZMETTE İKİ 25 BULUŞACAK

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’ye kaydını yaptırdı. AK Parti Milletvekilleri Efkan Ala, Adnan Yılmaz ve Zehra Taşkesenlioğlu ile birlikte TBMM’ye gelen Aydemir’e milletvekili rozetini İçişleri eski Bakanı Milletvekili Efkan Ala taktı.

18 Haziran 2015 Perşembe 09:23
AYDEMİR: HİZMETTE İKİ 25 BULUŞACAK
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’ye kaydını yaptırdı. AK Parti Milletvekilleri Efkan Ala, Adnan Yılmaz ve Zehra Taşkesenlioğlu ile birlikte TBMM’ye gelen Aydemir’e milletvekili rozetini İçişleri eski Bakanı Milletvekili Efkan Ala taktı. Ala, ‘Erzurum’a hizmet yolunda örnek bir birliktelik sergileyecek, tecrübe, bilgi ve ufkumuzla oluşturacağımız güç, dadaşlardan aldığımız destek, teveccüh ve dua ile Erzurum’u temsil etme şerefini paylaşacağız.’ dedi. 

HAYDİ BİSMİLLAH

Kayıt sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum adına Haydi Bismillah’ dedik. Bin yıllık tarihi görkemi, dadaşlık fazilet ve erdemini, Erzurum asaletini, Muazzez ecdadımızın yüksek terbiye ve ahlakını temsil ettiğimizin bilincindeyiz. AK Davada yüreğini birleştiren yol arkadaşlarımızla birlikte nefsimizi Erzurum’a adamanın hem mesuliyetini ve hem de gururunu taşıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

SİYASETTE ERZURUM ÜSLUBU

Aydemir, siyasi sürecin gidişatı ölçüsünde, Erzurum’u yalnız Ankara ve TBMM gündemine taşımakla yetinmeyeceklerini vurgulayarak, ‘Hedefimiz Meclisimizin dikkat, ilgi ve hizmet hassasiyetlerini Erzurum üzerine toplamaktır. Ülke gündeminde tarihi asaleti içinde ifade bulacak bir Erzurum. Değerleriyle siyasette üslubunu ortaya koyan bir Erzurum vurgusu.‘ dedi.

‘DADAŞ ASALETİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Aydemir, ‘TBMM’de Karayazı’nın, İspir’in, Aşkale’nin Horasan’ın sesi olacağız. Şenkaya’nın, Hınıs’ın, Çat’ın Olur’un duruşunu sergileyeceğiz. Pasinler’in Oltu’nun vicdanını ortaya koyacağız. Karaçoban’ın, Köprüköy’ün, Tortum’un, Narman’ın ruhunu ifade edeceğiz. Hasılı ilahi bir tesadüf eseri, Erzurum’un trafik kodunu da çağrıştıran 25’inci dönemde, temsil onurunu yaşadığımız ilimizi potansiyeli, kıymetleri ve tarihi asaletiyle seslendireceğiz.’ dedi.

ERZURUM GERÇEĞİ VE ERZURUM ÖNCELİĞİ

Sunumunda, Erzurum’un sıradan değil, özellikli ve lider bir il olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Türkiye siyasetinde her zaman ve her vesile ile öncü olan, beşeri değerleriyle diğer alanlarda da olduğu gibi siyasette de ülke çapında duruşu, tarzı ve rotasıyla yalnız dikkatleri değil ilgi, destek, teveccüh ve sempatileri üzerinde toplayan bir Erzurum gerçeğini korumak önceliğimizdir. Bizim bu dönemdeki hassasiyetimiz, Erzurum’un sıradan değil, yüksek değerler adresi olma konumunu korumaktır.’ diye konuştu.

ERZURUM İÇİN SEMPATİ KANALI

Bölgesinde lider il olan Erzurum’u temsil noktasında, dadaşlık enerji ve sinerjisini TBMM’de vurgu halinde ortaya koyacaklarını, tüm güçlerinin Erzurum’un ruhunu temsil eden muazzez ecdadın ruhaniyeti ve dadaşların duası olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Kaygı, tasa, korku ve öfkeyle örülü bir duruşu reddediyoruz. Biz Erzurum’u kendi sosyal ve ekonomik gerçekleri içinde, dadaş edebi kırmızı çizgisi sınırında 25’inci döneme taşıyacağız. Bizim üzerinde durduğumuz husus, Erzurum için tüm ülkede bir sempati kanalı açmaktır. Tarihi duruşumuzu bozmamalı ve ülkenin her köşesinde Erzurum adının taşıdığı manayı daha da güçlendirmeliyiz. Erzurum denildiğinde her zaman yürekler sevgi ile dolmalı, saygılar Erzurum’a yönelmeli. Özeti şudur, ‘Türkiye’de Erzurum’a bir ilgi, dikkat ve sevgi yönelimine hizmet edeceğiz.’ kaydını düştü.

Dadaşlardan dua isteyen Aydemir, ‘Bizim yegane gücümüz Palandöken duruşlu, Yunus gönüllü kardeşlerimizin duasıdır’ dedi.

ŞEHRİ RAMAZAN VE ŞEHRİ ERZURUM BULUŞMASI

Açıklamasında, İslam Aleminin Ramazan iklimine girmesine de değinen Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye’de Ramazan ayı denildiğinde akla ilk gelen şehrin evlatları olmakla müşerrefiz. Bu mübarek zaman diliminin ruh ve manası içinde, İslam alemindeki kargaşa, çekişme ve çatışmaların sona ermesini niyaz ediyoruz. Kur’an’da ifadesini bulan kardeşliğin yeniden tesis edilmesi, İslam Aleminin kardeşlik ufkunda birleşmesine duacıyız. “ diye konuştu.

‘Şehri Erzurum, Şehri Ramazan’ın adresidir’ diyen milletvekili Aydemir, Tüm Erzurumluların ramazan ayını tebrik etti.

SİSİ VE ZİHNİYETİNİ TELİN EDİYORUZ

Konuşmasının son bölümünde Mısır’daki gelişmelere de değinen Aydemir, ‘Halkın iradesine ipotek koyan, zulüm ve istibdat ile Mısır’ın ruhunu temsil eden Mursi’yi idam cezasına çarptıran Sisi ve zihniyetini lanetlediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz egemenliğin milletin olduğuna iman etmiş bir davanın temsilcisiyiz. Biz millet olarak Mısır’daki zulümlere benzer, milli iradeyi yok sayan zihniyet ve dayatmaları yaşamış, bundan acı tecrübeler edinmiş bir milletiz. Halkın iradesini zulümle engellemeye çalışanlar, bizde de olduğu gibi, Hak ve halk indinde elbette zelil olacaklardır. 28 şubatların zulmünü yaşamış bir neslin sesi ve temsilcisi olarak, Mısır’daki olayları esefle izliyor, halkın iradesiyle seçilmiş Mursi ve arkadaşlarını idama mahkum edenleri bir kez daha telin ediyoruz. Rabbim Ramazan ayı hürmetine, Mursi ve dava arkadaşlarının yardımcısı olsun’ dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 18.06.2015 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.