Aydemir: Erzurum Milli iradenin nabzıdır

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dik duran, küresel hiçbir güç önünde eğilmeyen, dünya beşten büyüktür teziyle, mazlum ve mağdur milletlerde dahil olmak üzere yeryüzünde adalet öncüsü olarak kabul edilen Türkiye’nin hiçbir yaptırıma boyun eğmeyeceğini, milli iradenin bu duruşunu 15 Temmuz’da küresel tarihe bir damga halinde kaydettiğini söyledi.

admin
admin
30 Temmuz 2018 Pazartesi 13:42
Aydemir: Erzurum Milli iradenin nabzıdır

Erzurum’un, tarihsel konumuyla ifade ettiği mana, dadaşlığın kaydettiği ruh babında, milli iradenin kalbi olduğunu, Türkiye’ye yaptırım dayatmalarının ilde ciddi ve hasbi bir tepkiyle karşılandığını belirten Milletvekili Aydemir, “Erzurumlu, esnafı, eşrafı, kanaat önderleri, çalışan kesimi, emeklisiyle yaptırım hezeyanlarına Aziziye Ruhuyla cevap veriyor. Bu cevap, ‘milli irade Allah’tan başkası önünde eğilmez’ cevabıdır” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 27’inci yasama dönemi çalışmaları kapsamında Erzurum’da istişare ziyaretlerine devam ediyor. Hasat dönemi ve tarımsal durum değerlendirmesi kapsamında il tarım STK’larıyla bir araya gelen Aydemir, yeniden yapılanma çerçevesinde esnafın nabzını tuttu. Şehit Ailelerini ziyaret eden Milletvekili Aydemir, parti çalışmaları bazında Aziziye Saltuklu Mahallesi Kadın Kolları yönetim kuruluyla bir araya gelerek, öngörü ve tespitleri paylaştı.

‘Yeni hizmet döneminde de Tarım ve Hayvancılık Erzurum’un baş mevzuu olacak. ‘ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, Yakutiye ve Aziziye Ziraat Odaları Başkanları başkanları, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan ve yöneticilerinin katıldığı ‘tarımsal durum değerlendirmesi istişaresi’ gerçekleştirdi.

Ziraat Odaları Başkanları İslam Yıldırım, Şahset Karaman, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpınar’ın yer aldığı tarımsal meşverette Hedef 2023 sürecinde Erzurum’a değin tarımsal beklentiler ele alındı, ilçeler düzeyinde yeni sistemle birlikte yürürlüğe giren tarımsal yatırım ve destek politikaları değerlendirildi.

Tarihi Kırkçeşme yerleşim alanı ve Ayazpaşa civarında yer alan esnafın konuğu olan Milletvekili Aydemir, güncele dair esnaf tespit ve beklentilerini dinledi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte yeni dönemde ticaret açılım ve yaklaşımını anlattı.

Esnafın şehirdeki imar dönüşümü konusundaki fikirlerini de alan Milletvekili Aydemir, “Ayazpaşa esnafı metruk yapıların tanzimi beklentisinde. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sekmen’in de bu konudaki hassasiyeti esnaf tarafından minnettarlıkla karşılanıyor” dedi.

Erzurum esnafının, şehrin ruhunu yansıtan bir şuur ve dikkat içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükran duyduğunu, O’nun Küresel boyutta bir Dünya Lideri olarak vakur duruşuna hayran kaldıklarını belirten Milletvekili Aydemir, “Esnafımız, eşrafımız, yani dadaşımız AK önderimiz Cumhurbaşkanımızı emin bir lider olarak görüyor. O’na ve Onun ufkunda yürüyen AK kadrolara güveniyor” yorumunu yaptı.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Recep Akgül ve yönetim kurulunca gerçekleştirilen yöresel ürünler fuarı açılışı töreni sonrasında Şehit ve Gazi aileleriyle bir araya gelen Milletvekili Aydemir, “Şüheda yadigarlarını korumak, desteklemek ve sahip çıkmak bizim vicdani borcumuzdur. Varlığımızı, milli şahsiyetimizi şühedamıza borçluyuz. Onlara minnettarlığımızı her dem ifade etmek temel vazifemizdir” dedi.

AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ensar Özdemir’in de yer aldığı görüşmede, Erzurum’un yüz akı sanatçıları Hüsamettin Ceylan ve İbrahim Güzelses’le beraber Haluk Dadaş ve İmam hatip Osman Temel Hoca da yer aldı. Osman Temel’in eşsiz kıraatiyle icra ettiği kuran tilaveti gözyaşlarıyla dinlendi.

Milletvekili Aydemir daha sonra Erzurum Çalışma Ofisinde Aziziye İlçesi Saltuklu Mahallesi Kadın Kolları Başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.