AYDEMİR: DADAŞ FERASETİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, seçim dönemlerinin toplumsal hedeflere yönelme açısından hayati önem taşıdığını, seçmenin vereceği kararın ülke, bölge ve ilin geleceğini belirlediğini kaydederek, ‘ Erzurum’un yine doğruda, ve AK ufuklarda buluşacağına eminiz’ dedi.

09 Ekim 2015 Cuma 16:53
AYDEMİR: DADAŞ FERASETİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, seçim dönemlerinin toplumsal hedeflere yönelme açısından hayati önem taşıdığını, seçmenin vereceği kararın ülke, bölge ve ilin geleceğini belirlediğini kaydederek, ‘ Erzurum’un yine doğruda, ve AK ufuklarda buluşacağına eminiz’ dedi. 

ERZURUM İÇİN TARİHİ FIRSAT DÖNEMİ

Erzurum’un AK iktidarlar döneminde kalkınma ve gelişme sinerjisine kavuştuğunu, adresi olduğu yatırımlarla bölgesinde lider il konumu kazandığına işaret eden Aydemir, sürecin Erzurum’a tarih bir fırsat sunduğunu, dadaşların destek ve teveccühleriyle ilin 2023 vizyonunda ülkenin en gelişmiş on ili arasına gireceğini söyledi.

ERZURUM VE KAMU YATIRIMLARI DİKKATİ

AK iktidarlar döneminde, Erzurum’a verilen ehemmiyet ve önemin kamu yatırımları ve harcamaları bazında ifade edildiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum, kamu giderleri yüksekliği, kişi başına yapılan kamu harcaması bakımından ülkenin ilk 15 ili arasında. Geçmiş dönemlerde kamu hizmet giderleri bakımından ilk 50 içine bile giremeyen il, bugün metropol iller ile yarışıyor. Eğitim’den sağlığa, iskan ve toplum refahından çevreye, ekonomik iş ve hizmetlerden sosyal dayanışma ve güvenlik alanına kadar, kamuya ait her hizmette Erzurum bölgesinde lider il durumunda. Bu Erzurum’a karşı sergilenen AK hassasiyetin sonucudur’ diye konuştu.

ERZURUM METROPOL İL OLMA SÜRECİNDE

Erzurum’un sosyal ve ekonomik konumunun değerlendirilmesi, AK süreçte varılan noktanın iyi anlaşılması için TOBB, Maliye Bakanlığı, TBB başta olmak üzere, ekonomiye yön veren kuruluş veri ve analizlerinin iyi okunması gerektiğini bildiren Milletvekili Aydemir, “Sadece TOBB verileri bile ilin ekonomik ölçekte geldiği noktayı ifade için yeterli. Metropollerde özel sektör tarafından kurulan şirket sayısı gerileme içindeyken Erzurum’da yüzde 47’lik artış var. Bu ilde aylık kurulan şirket sayısı ortalaması 14’e yükseldi. Bu AK iktidarların, il ekonomisine kazandırdığı güç ve sinerjinin ürünüdür. Erzurum, ekonomide fonksiyonel kredi kullanım hacmi bakımından ülkenin ilk on ili arasında. Bu kredilerin kuruluş sermayesi ve giderleri için değil, yatırımlar için kullanılması, il ekonomik çevrelerinin Erzurum’da güvenilir yatırım ortamı gördüğünün işaretidir. Tüm bunlar kamu alt yapı yatırımlarının çağdaş düzeyde olduğunu, Erzurum’un büyüme ve gelişmesi adına her türlü desteğin ülke ortalaması üstünde sağlandığının ifadesidir’ dedi.

AYDEMİR: ESNAFIMIZIN KADİR ŞİNASLIĞINI TARİFE İMKAN YOK

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları çerçevesinde işadamları ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Habipbaba ve Ayazpaşa esnafıyla buluşan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un sosyal ve ekonomik meseleleri, beklentileri ve hedefleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ile gerçekleştirdiği istişari görüşmelerde AK iktidarlar döneminde sergilenen ticaret yaklaşımını paylaşan Aydemir, ‘Esnafımızın hakkı teslim eden dikkat ve hassasiyeti, hizmet verenlere karşı ortaya koyduğu teveccüh her türlü takdirin üstündedir.’ ifadelerini kullandı.

ERZURUM’UN 2023 YOL HARİTASI

Erzurum’un 2015’ten 2023’e uzanan sosyal ve ekonomik bir yol haritası oluşturması, kamu ve özel sektör yatırımlarının markalaşma seyri içinde hayata geçirilmesi noktasında, herkes ve her kesime görev düştüğünü, özellikle esnaf kesiminin öngörülerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti iktidarları döneminde toplumsal olarak en büyük kazanımlarımızdan birisi ve belki de en önemlisi ‘ortak aklın harekete geçirilmesi’ dir. Yerel dinamiklerin kendilerini ifade, beklentilerini kaydetmek imkanına kavuşmasıdır. Bir yerde merkezci ekonomik anlayışın terk edilmesi, yerel akla odaklanmadır. Bizim feraset ve idrakine teslim olduğumuz esnafımız, Erzurum’un 2023 yürüyüşünde kılavuzumuz olacaktır.’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 09.10.2015 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.