ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK BİR ŞEKİLDE GÖREVİ DEVREDECEĞİZ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Ortak paydası Aziziye olan meclis üyelerimizle hizmetle yoğrulmuş bir dönemi geride bırakırken, 30 Mart’ta görevi devralacak yeni yönetime iyi bir belediye bırakacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

11 Mart 2014 Salı 10:15
ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK BİR ŞEKİLDE GÖREVİ DEVREDECEĞİZ
Aziziye Belediye Meclisi’nin Fatih Cengiz Başkanlığı’ndaki son meclis toplantısı yapıldı. Parti ayrımı yapmaksızın tüm meclis üyelerinin ilçede yapılan her hizmette büyük emek ve gayretlerinin olduğunu söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Meclis üyelerimizle el ve gönül birliği içerisinde ilçemize güzel hizmetler sunduk. İlçemizde yapılan her güzel hizmetin altında meclis üyelerimizin de ciddi katkı ve destekleri oldu. Bir ekip ruhu içerisinde bu kutsal görevi 30 Mart’tan sonra yeni yönetime, alnımız açık, başımız dik bir şekilde, vicdan rahatlığıyla teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Hizmet açısından dolu dolu geçen beş yılı geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Cengiz, ilçeye yapılan hizmetlerde meclis üyelerinin önemli emeklerinin olduğunun altını çizerek, “Partili ve muhalefet ayırmadan tüm meclis üyelerimizle belli bir sevgi, saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde ilçemizin menfaatleri doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdik.” diye konuştu.

ÜRETİLEN KAYNAKLAR, İLÇEYE HİZMETE AKTI

Seçim arifesinde istenmeyen diyalogların yaşandığını ve bu söylemlerin üzücü olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, beş yılda 20 milyon yatırım yapan bir belediye olduklarını kaydetti. Belediyenin kıt imkanlarının ilçeye hizmete dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, “Gerek Ilıca’da ve gerekse Dadaşkent’te yapılan hizmetlerle ilçemiz belediyecilik açısından altın çağını yaşamıştır. 30 Mart’ta göreve gelecek yeni yönetime iyi bir temel bırakıyoruz. Bizim amacımız önce ilçemize hizmet etmek ve hemşehrilerimizi hizmetle tanıştırmaktı. Akabinde de bu hizmetlerin süreceği bir belediye devretmekti. Hamdolsun, meclis olarak bıraktığımız belediye, ilçesinin sorunlarının yüzde 80’inini çözmüş durumda. Bu durum bizim için onurdur. Elbette yapacak daha çok iş var, ama yapılmış da çok iş var. Dadaşkent ve Ilıca’da girmediğimiz sokak yok. Eksiğimiz olmuştur, az veya çok olmuştur. Bunu zaten hemşehrilerimiz yakinen müşahade etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

İlçede kentsel dönüşüm çalışmalarının meyvelerini verdiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, Gezköy’de ve Ilıca’da ihale sürecinin başladığını, Ilıca Yeşil Mahalle’de ciddi mesafe katedildiğini ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

GELECEK YÖNETİME İYİ BİR BELEDİYE BIRAKIYORUZ

Bazı çevrelerin belediyenin arsa satışını eleştirdiğini ve bunun çok cahilce bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Başkan Fatih Cengiz, “Belediyenin görevi arsa üretip satmaktır. Çok şükür ihalelerimiz şeffaf ve şaibesiz oluştur. Sattığımız arsalardan elde edilen gelir, ilçemize harcanmıştır. Bundan mutluluk duyuyoruz. Keşke daha çok arsamız olsaydı da, daha çok satıp, daha fazla hizmet etseydik. Gezköy’de 300 dönüm alanda belediyemize ihdas ettiğimiz 50 dönüm arsa var. Bugün ortalama bedelle yaklaşık 10 milyonluk bir arsa belediyemize bırakıyoruz. İnşallah bizden sonraki yönetim de ilçemize güzel hizmetlere vesile olur.” şeklinde konuştu.

Başkan Cengiz, konuşmasının sonunda meclis üyelerinden helallik isteyerek, çok moralli ve huzurlu bir beş yıl geçirdiklerini hatırlatarak, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

MECLİS ÜYELERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Meclis toplantısında AK Parti grubu adına konuşan Hüseyin Polat, mecliste bulunmaktan ve beş yıl boyunca üretilen hizmetlerde pay sahibi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Başkan Cengiz’den yaşça büyük olmalarına rağmen karşılıklı saygı ve sevginin hakim olduğu bir mecliste görev aldıklarını vurguladı.

Aziziye Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu da, beş yıldır görev yapan tüm meclis üyelerinin Aziziye halkının beklentilerine cevap vermek için uğraştığını belirterek, “Belediye başkanımızın meclise olan saygısı ve sürekli meclis üyelerini yapılan işlerle ilgili bilgilendirmesi ve birlikte hareket etmesinden dolayı son derece müteşekkiriz. Gelecek olan yönetime çok iyi bir belediye bıraktığımızın farkındayız. 30 Mart’ta görev alacak belediye başkanı ve meclis üyelerine şimdiden başarılar diliyoruz.”

MHP Grubu adına konuşan Burhan Nailoğlu da, seviyeli, karşılıklı saygı ve sevgi ölçütleri çerçevesinde ilçeye hizmet ettiklerini ve her zaman yapıcı muhalefet yaptıklarını ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 11.03.2014 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nejla idem 2014-03-11 10:39:37

Umudumuz sizinle bir bes yil on yil daha gecirmekti fakat gonul verdigimiz bu yolda yonetimimiz koltuk sevdasinda degil gorevleri layigiyle yerine getirmek ve bir sonraki gelecek kisilere emanet etmek saygiya deger Fatih Cengiz baskanim sizin yaptiklarinizi anlatsak sayfalar doldurmamiz gerekir sizi cok daha guzel yerlerde gorecegimiz umuduyla yolunuz acik olsun gonlumuz yuregimiz ve gucumuzle sizin her daim yaninizdayiz