Ali Babacan, Erzurum'da konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum'da konuştu: "Son haftalarda Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki haksız işgali nedeniyle masum canların kaybedildiğini hep beraber görüyor, izliyoruz. Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ Bölgesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin öz toprağıdır."

admin
admin
17 Ekim 2020 Cumartesi 17:20
Ali Babacan, Erzurum'da konuştu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Son haftalarda Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki haksız işgali nedeniyle masum canların kaybedildiğini hep beraber görüyor, izliyoruz. Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ Bölgesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin öz toprağıdır. Ermenistan'ın bu hukuksuz işgali derhal sonlandırması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Babacan, bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Erzurum İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bulunmaktan mutluluk duyduğu Erzurum'da kendisine gösterilen ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Parti olarak özgürlük, adalet, eşitlik, toplumsal barış ve insanların hak ettikleri yaşam için yola çıktıklarını ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kutuplaşmadan değil güvenden, kayırmacılıktan değil liyakatten beslenen bir siyaseti hakim kılacağız. Kadınların ve gençlerin en önde yer aldığı, herkesin eşit seviyede söz sahibi olduğu, engelli vatandaşlarımızın siyasette engellenmediği partimizle adalet, hukuk, özgürlük için geliyoruz. Biz bu ülkedeki her bireyin eşit ve özgür vatandaş olması için mücadele edeceğiz."

"DAĞLIK KARABAĞ, AZERBAYCAN'IN ÖZ TOPRAĞIDIR"

Babacan, Türkiye'de her bir vatandaşın insan olmaktan kaynaklanan tüm temel hak ve özgürlükleri tanınıp, yasal ve anayasal güvenceye bağlanıncaya kadar bu mücadelenin neferleri olacaklarını belirterek temel hakların tanınmasının insan onuruna saygının bir gereği olduğunu ve bu hakların kimse ile müzakere edilemeyeceğini dile getirdi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarına tepki gösteren Babacan, şunları kaydetti:

"Son haftalarda Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki haksız işgali nedeniyle masum canların kaybedildiğini hep beraber görüyor, izliyoruz. Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ Bölgesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin öz toprağıdır. Ermenistan'ın bu hukuksuz işgali derhal sonlandırması gerektiğini söylüyoruz. Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını da sonuna kadar destekliyoruz. Biz yıllardır devam eden gerginliğin, savaşın, dökülen kanın artık nihai bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmasını istiyoruz. Başta Türkiye ve Minsk Grubu olmak üzere tüm uluslararası kamuoyunu da yaşanan bu çatışmanın, acil bir müzakere süreciyle derhal sona erdirilmesi için çalışmaya davet ediyoruz."

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Genel Başkan Ali Babacan'a Oltu taşı tespih hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 18.10.2020 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.