AKSAK, TRT AVAZ’DAN SESLENDI

TRT Avaz televizyonunda canlı yayınlanan Türkü Söylemek Lazım programına katılan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Erzurum’un kurtuluşunu Rusların ve Ermeni Çetelerinin yaptığı katliamları unutmadık, unutturmayacağı“ dedi.

10 Mart 2012 Cumartesi 18:05
AKSAK, TRT AVAZ’DAN SESLENDI
TRT AVAZ televizyonunda canlı olarak yayınlanan Türkü Söylemek Lazım programında bu hafta Erzurum Türküleri ve Erzurum Halk Oyunları rüzgarı vardı. Erzurumlu sanatçılar Nurullah Akçayır, Aysun Gültekin ve Tuncay Kemertaş türküleriyle hem stüdyodaki konuklara hemde ekranları başındaki izleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı.
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak’ında katıldığı geceye Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Kültür Vakfı (ESAV) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara’da yaşayan Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Programın sonunda sanatçılara plaket ve çiçek veren Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, yaptığı konuşmada 12 Mart’ın önemine dikkat çekti. 12 Mart Erzurum’un Kurtuluşunun çok önemli bir olay olduğunu ifade eden milletvekili Aksak, “12 Mart’ta düşman işgalinden kurtulan Erzurum, Anadolu’nun kapısı olduğunu bir kez daha göstermiştir. 94 yıl önce gerçekleşen bu olay kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm Erzurumluların düşman karşısında göğüslerini siper ettikleri büyük bir kurtuluş destanıdır“ dedi.
Erzurum’un Kazım Karabekir Paşa kumandasındaki ordu birlikleri ve Dadaşların kahramnca düşmana karşı koymalarıyla kurtarıldığını belirten Aksak, “Kazım Karabekir Paşa Komutasında ki Birinci Kafkas Ordusu ve halkın ellerine geçirdikeri orak ve tırpanlarla verdikleri büyük bir mücadelenin sonunda Erzurum kurtulmuştur. Düşman karşısında kundaktaki bebeğinden ve dünyadaki herşeyden vaz geçerek çıkan Nene Hatunları, Abdurramnan Gazileri ve Komutan Kazım Karabekir Paşayı hiç unutmadık ve unutturmayacağız“ ifadelerini kullandı.
Erzurum’da verilen kurtuluş mücadelesinin kahramanlık hikayeleriyle dolu olduğuna değinen Muhyettin Aksak, “Erzurum’da Rusların ve Ermeni Çetelerinin yaptığı katliamlarını da unutmadık, unuturmayacağız. Gençlerimize ve gelecek nesillerimize Erzurum’da verilen büyük mücadeleyi aktaracak ve her yıl bu kutlamaları ruhuna uygun şekilde kutlayacağız“ diye konuştu.
TRT sanatçılarının da Erzurum Türkülerini seslendirdiği gecede Erzurum Bar Ekibi ve Erzurum Kız Ekibi tarafından sunulan Erzurum Oyunları ise izleyicilerden büyük alkış topladı.

Editör

Son Güncelleme: 11.03.2012 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.