AKBELGE DÖNEMİ BAŞLIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti'de 1 Marttan itibaren elektronik imzaya geçileceğini belirterek, "AKBELGE adını verdiğimiz elektronik imza sistemiyle resmi belgeler, tek bir tuşla 81 il ve 970 ilçeye anında dağıtılacak" dedi.

26 Şubat 2015 Perşembe 23:01
AKBELGE DÖNEMİ BAŞLIYOR
AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti'de 1 Marttan itibaren elektronik imzaya geçileceğini belirterek, "AKBELGE adını verdiğimiz elektronik imza sistemiyle resmi belgeler, tek bir tuşla 81 il ve 970 ilçeye anında dağıtılacak" dedi.
Erdem, AK Parti Genel Merkezi'nde, İl Ar-Ge Başkanlarına yönelik düzenlenen elektronik belge yönetim sistemi eğitim toplantısında, Ar-Ge Başkanlığı olarak bilişim sistemlerini parti içinde en iyi şekilde kullandıklarını, 2009'dan itibaren AKBİS isimli program üzerinden seçim ve teşkilat çalışmaları konusunda yerel yönetimlerle iletişim sağladıklarını anlattı.
AK Parti'nin teknolojiyi iyi kullandığı önemli sahalardan birinin de 50 bin cilt kapasiteli kütüphane olduğunu dile getiren Erdem, burada birçok kütüphaneyle kıyaslanamayacak teknolojinin kullanıldığını ve kütüphaneciliğin Ar-Ge'sinin yapıldığını söyledi.
Erdem, 2 ay önce denemeye aldıkları elektronik belge yönetim sisteminin, 1 Mart itibarıyla hayata geçirileceğini belirterek, "Bu tarihten itibaren AK Parti, artık bütün yazışmalarını elektronik ortamda yapacak" dedi.
Erdem, "AKBELGE" adını verdikleri elektronik belge yönetim sistemi projesinin, belgelerin içeriği, formatı ve özellikleri korunarak belgenin hazırlanma aşamasından tasfiye edilene kadar geçen süre içerisinde elektronik ortamda yönetilmesini sağlayacağını bildirdi.
Partisinin önemli özelliklerden birinin teknolojiyi ve bilimi çok iyi kullanması olduğunu ifade eden Erdem, "Özel sektörün yeterince kullanmadığı bu sistemi, bu programla birlikte hayata geçirmiş oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
AKBELGE'nin yazışmalarda pek çok fayda sağlayacağına işaret eden Erdem, sisteme ilişkin şu bilgileri verdi:
"AKBELGE ile elektronik imzanın atılmasının ardından tek bir tuşla 81 ile ve 970 ilçeye dağıtımı anında yapılacak. Hem zaman hem ekonomik olarak büyük avantajlar sağlayacak. Bu sistemle kağıda bağımlılığımız ortadan kalkacak. Ciddi bir zaman ve ekonomik tasarruf sağlanacak. Belge kaybının önüne geçilecek. Sistem sayesinde çok iyi bir arşive sahip olacağız. Aynı anda aynı belgeye yönelik rahatlıkla çalışma yapılabilecek. İstenilen belgeye anında ulaşabilecek. 1 Marttan önceki evraklar da taranarak, elektronik arşivdeki yerini alacak. Ayrıca, AK Parti üyelerine ilişkin tüm bilgiler de burada saklanabilecek."
Erdem, bilişim teknolojilerinden doğru yararlanılması gerektiğinin altını çizerek, Türkçe'nin gelişmesi için yazışmalarda dilbilgisi ve yazım kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Erdem, AKBELGE'nin başka modüllerle de zenginleştirilerek e-devlet naklinin en mükemmelini yapacaklarını ifade etti.
"HALK, İÇ GÜVENLİK PAKETİNİ DESTEKLİYOR"
Ar-Ge Başkanlığı olarak ülke gündemini ilgilendiren konularda halkın nabzını tutmak amacıyla her ay anketler düzenlediklerine işaret eden Erdem,  "İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin yaptığımız ankete göre, toplumun yüzde 85'i bonzai ile ilgili düzenlemeyi destekliyor. 'Kamu malına zarar verenler cezalandırılsın' diyenler yüzde 72, molotof kokteyli düzenlemesine destek yüzde 69, kimlik gizlemeye ilişkin düzenlemeye de destek yüzde 67,5 oranında" diye konuştu.
Erdem, toplumda yeni anayasa beklentisinin de yüksek olduğuna dikkati çekerek, bu talebe çözüm ürettiklerini ve bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Erdem, "Başkanlık sistemi istikrar getirecek. Erken seçim olmayacak, başkan ayrı seçilecek. Bakanlar Kurulu, Meclis dışı olacak. Meclis, Hükümeti denetleyecek ama kaç yıl seçildiyse istikrarlı bir şekilde hizmetine devam edecek. Türkiye'nin geleceği açısından istikrar önemli" ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2015 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.