AK PARTİLİ AHMET AYDIN KONUŞTU, MİLLETVEKİLLERİ AYAKTA ALKIŞLADI

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Kürt kardeşlerimizin bir mücadelesi yoktur. Ben de bir Kürt olarak çok açık ve net söylüyorum ki bu bir terörle mücadeledir ve terörün her türlüsünü lanetliyorum' dedi.

admin
admin
30 Ocak 2016 Cumartesi 11:51
AK PARTİLİ AHMET AYDIN KONUŞTU, MİLLETVEKİLLERİ AYAKTA ALKIŞLADI
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Kürt kardeşlerimizin bir mücadelesi yoktur. Ben de bir Kürt olarak çok açık ve net söylüyorum ki bu bir terörle mücadeledir ve terörün her türlüsünü lanetliyorum' dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin çeşitli ülkelerle imzaladığı uluslararası anlaşmaların kabul edilmesine ilişkin tasarıların görüşülmesine başlandı.
CHP ve HDP'li vekiller oturumda Cizre'de teröristler nedeniyle ambulans gönderilememesine rağmen devleti suçladı.
'DEVLET TERÖRÜ DEMEK HUKUK KURALLARINA AYKIRI'
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Özellikle son zamanlarda kürsüde bir takım konuşmaların yapıldığını bizler de çok net bir şekilde, kamuoyu da görüyor' ifadesini kullanarak, Anayasa ve İçtüzük'e uygun olarak bir açıklama yapma gereği hissettiğini dile getirdi.
Aydın, şunları kaydetti:
'Türkiye Cumhuriyet Anayasası'nın 3. maddesine göre Türkiye, devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Yine Anayasa'nın 14. maddesinde, anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbirinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı belirtilmektedir. Dolayısıyla özellikle son dönemlerde zaman zaman 'savaş, iç savaş, devlet terörü, katliam, Kürdistan' hatta ve hatta 'soykırım' gibi ifadeler ile devlete ait kurum ve kuruluşlar ile güvenlik güçlerini itham eden, adeta kesin ve maddi gerçeklik olarak sunulan kaba ve yaralayıcı söylemler, Anayasa ve İçtüzük ile evrensel hukuk kurallarına aykırıdır ve bu söylemleri şiddetle reddetmemiz gerekiyor.
'KÜRDİSTAN AYRI BİR BÖLGE DEĞİLDİR'
Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezi ve mahalli idare yapılanmasının esasları Anayasa'nın 126. ve 127. maddelerinde düzenlenmiştir. Bu esaslarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde Kürdistan adında herhangi bir idari veya coğrafi birim bulunmamaktadır. 'Kürdistan' ifadesinin tarihi ve coğrafi bir terim olarak kullanılmasından ziyade Türkiye sınırları içindeki bir bölgeyi, ayrı bir egemen ve hukuki ve siyasi varlık biçiminde gösterir şekilde zikredilmesi doğru değildir.'
'BEN BİR KÜRT OLARAK TERÖRÜ LANETLİYORUM'
Aydın, 'Kaldı ki Anayasa ve İçtüzük gereği temiz bir dil kullanmanın yanı sıra ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunmak, terörün her türlüsüne karşı ortak tavır almak ve Anayasa'ya bağlı hareket etmek, seçilmiş tüm milletvekillerinin asli görevidir' değerlendirmesinde bulundu.
Ahmet Aydın, 'Netice olarak ortada Kürt kardeşlerimizin bir mücadelesi yoktur. Ben de bir Kürt olarak çok açık ve net söylüyorum ki bu bir terörle mücadeledir ve terörün her türlüsünü lanetliyorum' diye konuştu.
AYAKTA ALKIŞLANDI
TBMM Başkanvekili Aydın'ın konuşması, AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.