AK PARTİ'DE HER ÜÇ ADAYDAN BİRİ...

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, yerel seçimle ilgili kadın devrimini anlattı

06 Ekim 2013 Pazar 23:48
AK PARTİ'DE HER ÜÇ ADAYDAN BİRİ...
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde gösterecekleri her üç adaydan birinin mutlaka kadın olacağını bildirdi.
Akşit, 2002'de 24, 2007'de 50 ve 2011'de ise 79 kadın milletvekilinin TBMM'ye girdiğine işaret ederek, kadın milletvekili sayısını 2015 seçimlerinde artırmayı amaçladıklarını bildirdi. Akşit, "Bize oy veren seçmenin yüzde 54'ünün kadın olduğunu düşünürseniz, 'biz bunu hak ediyoruz' diye düşünüyorum" dedi.
Kadınların yerel meclislerde var ile yok arasında olduğunu dile getiren Akşit, AK Parti'nin kadın il ve ilçe belediye başkanı olmadığını anlattı.
Akşit, şöyle devam etti:
"Bu seçimlerdeki özellikle hedefimiz, bir kere kadın belediye başkan adaylarımız olmalı ve seçilebilecekleri yerlerden, aday göstermiş olmak için değil. Belediye meclis üyeliklerimizin de çok daha fazla olması lazım. İl genel meclisi olan illerde de il genel meclisi üyesi olan arkadaşlarımızın sayısının artması öncelikli hedefimiz. Yerel yönetimler, aslında kadınların en iyi görev alabileceği ve en duyarlı bir şekilde hizmet verebileceği yerler. Bugüne kadınlar, TBMM'yi ve milletvekili olmayı hedefledikleri için yerele çok da ilgi de duymadılar. Orada biz kadınların da hatası var. Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki talep daha fazla olacaktır."
"AK Parti'li kadınlar, eve gidecek zaman bulamıyor"
Kadınların sırf aday gösterilmek için aday gösterilmemesi gerektiğine işaret eden Akşit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadının siyasette olmasını her zaman teşvik ettiğini belirtti. Akşit, "Hep bir söylem var, 'AK Parti kadınların yolunu kesiyor, eve kapatıyor' diye. Hayır, AK Parti'li kadınlar, eve gidecek zaman bulamıyor. Çünkü siyasetle çok dolular. Sayın Başbakanımız şu desteği de verdi. Bu çok önemli. Her üç adaydan birisi mutlaka kadın olacak. 3 kişi gösteriliyorsa birisi mutlaka kadın olacak" diye konuştu.
Başörtülü adaylar
Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlerde başörtülü kadın adaylar da olacağını açıkladığını hatırlatan Akşit, "Bu çok önemli. Özellikle demokratikleşme paketinde kamuda başörtüsü yasağının da bir anlamda kalkması, başörtülü arkadaşlarımıza da görevlerini yapabilme şansının geri verilmiş olması, siyasette, yerel yönetimlerde de başörtülü kadın adaylarımızın yolunu bir anlamda kuvvetli bir şekilde açmış oldu" dedi.
Akşit, yerel seçimler için aday belirlerken teşkilata hizmet etmiş, bugüne kadar partiye çalışmış, yeterli donanıma sahip kadınların daha öncelikli olacağını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 06.10.2013 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.