AK Parti’de adaylık süreci başlıyor

AK Parti, yerel seçimlerde aday olacakların başvurularını kasım ayının ilk haftasından itibaren almayı planlıyor. Kamu görevlileri ve parti teşkilatlarından aday olacakların da 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

admin
admin
23 Ekim 2018 Salı 08:45
AK Parti’de adaylık süreci başlıyor

AK Parti yerel seçimler için ‘Mutfak çalışmalarına’ hız verdi. SMS ile 12 milyon vatandaşın nabzını tutan parti yönetimi, bir yandan 200 bin kişinin katılacağı saha araştırması başlattı, diğer yandan ise ilk kez elektronik oylama ile yapılacak temayüllere hazırlanıyor.

AK Parti bu metodu vatandaşların nabzını tutarken de kullanacak. AK Parti kurmayları özellikle bir seçim bölgesinde ‘İki aday arasında kararsız kalınması’ durumunda elektronik oylama ile anlık olarak vatandaşın nabzını tutacaklarını kaydetti.

Parti yöneticileri, bu sistemle ilgili “İki aday üzerinde kararsız kalınması durumunda, il veya ilçelerin meydan olarak nitelendirilebileceği bir yerine stant kurulacak. Özel yazılımlarla hazırlanan bilgisayar programına iki adayın ismi girilecek ve vatandaşlara dağıtılacak çipli kartlarla oy kullanmaları istenecek. Plebisit benzeri bir uygulama ile bir saat sonra, vatandaşların hangi aday üzerinde yoğunlaştıkları anlaşılacak ve anında üst komisyona bildirilecek” dedi.

ADAYLIK ÜCRETLERİ

AK Parti, adaylık başvurularını da Kasım’ın ilk haftasından itibaren almayı planlıyor. AK Parti’den belediye başkanı adayı olacakların ödeyeceği ücretler ise, illerin nüfuslarına göre belirlenecek. Bu kapsamda, büyükşehir belediye başkan adaylığı için 10 bin liranın üzerinde ücret alınması planlanıyor. Büyükşehir olmayan iller, ilçeler ve beldeler için ise adaylık ücreti daha düşük olacak. Belediye meclis üyeliğine aday olacaklardan da ayrıca ücret alınacak.

İSTİFA SÜRECİ

Yüksek Seçim Kurulu’ndaki yerel seçim hazırlıkları ise 12 Kasım’dan itibaren başlayacak. Seçimler için gerekli genelgelerin yazımına başlayacak. Yerel seçimlere ilişkin resmi takvim 1 Ocak 2019’da başlayacak. Bu nedenle kamu görevlileri ve parti teşkilatlarından aday olacakların 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde il başkanlarına “İl ve ilçe başkanlarımız görevlerine gelirken böyle bir taahhütte bulunmadık. Siz de ‘Biz il, ilçe başkanı olmak için göreve geliyoruz’ dediniz ve yapacağınız projeleri sundunuz. İhtiyaç hâsıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin. Genel merkez ihtiyaç olursa size bildirir. İlçe ve illerin mutabakatı önemli, istifa ederek ahengi bozmayın” uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarıdan sonra AK Parti teşkilatları genel merkezden gelecek işarete göre adım atacak.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiAdaylar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.