AK PARTİ İL BAŞKANI FATİH CENGİZ Mİ OLUYOR?

İşadamı Murat Kılıç’ın AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından siyasi kulislerde hareketlilik artıyor.

10 Haziran 2014 Salı 16:35
AK PARTİ İL BAŞKANI FATİH CENGİZ Mİ OLUYOR?
Erzurum’da birçok ismin il başkanlığı için ismi konuşulurken, Aziziye Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı icraatlarla göz dolduran Fatih Cengiz’in ismi de siyaset gündeminin merkezine oturdu.  Dadaşkent ve Ilıca’nın birleşmesiyle oluşan Aziziye Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılında seçilen ve zor bir belediye devralmasına karşın ortaya koyduğu yüksek performans ve ilçe halkını kucaklayan yönetim anlayışıyla kısa sürede halkın kalbinde taht kuran Fatih Cengiz’in bu başarısı AK Parti yöneticilerinin de dikkatinden kaçmadı. Bu yılın Mart ayında yapılan seçimlerde Erzurum kent merkezine hizmet etmek için Yakutiye Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Cengiz, partisinin mevcut başkanlarla devam kararı üzerine, aday gösterilmedi.
Erzurum’da kentsel dönüşümde çığır açan belediye başkanı olarak tarihe geçen ve beş yıllık görevi süresince 300 bin metrekare karesi Gezköy olmak üzere 550 bin metrekare alanı kamulaştırarak bu alanda rekor kıran Fatih Cengiz, Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesinde Erzurum şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sorununa çare olmak üzere Yakutiye Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu. Partisi tarafından aday gösterilmeyen Cengiz, yaptığı açıklamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve partisine olan bağlılığını dile getirmiş, aday olmamasına rağmen partisinin yerel seçim çalışmalarında aktif rol oynamıştı.
Halkının gönlüne girmeyi başaran ve bu yüzden kamuoyunda ‘Halkın Başkanı’ olarak anılan Fatih Cengiz’in isminin AK Parti Erzurum İl Başkanlığı için kulislerde dolaşması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sevinçle karşılandı. AK Parti kulislerinde bir çok isim telaffuz edilirken, Fatih Cengiz’in belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu performans, halkla kurduğu iyi diyaloğ şehirde heyecan uyandırdı. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde Erzurum’da halkı kucaklayan bir ismin partinin il başkanlığı koltuğunda oturmasının AK Parti için de büyük avantaj olacağı siyasi kulislerde dillendiriliyor.

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2014 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2014-06-11 02:15:40

İnşallah