“AK PARTİ EKONOMİK DİRİLİŞİ BAŞLATTI”

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Ak Parti iktidarı döneminde tarım, sanayi ve hizmetler sektörüne önemli destekler verildiğini, teşvik uygulamalarıyla Erzurum ve bölge bazında ciddi bir kalkınma sinerjisi ve ekonomik uyanış süreci oluşturulduğunu söyledi.

14 Mayıs 2011 Cumartesi 12:51
“AK PARTİ EKONOMİK DİRİLİŞİ BAŞLATTI”
İşadamları ve sanayicilerle görüşen Aydemir, Erzurum ekonomisi ve teşvik uygulamaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

AKILLI VE GERÇEKÇİ YAKLAŞIM
Vergi, enerji başta olmak üzere girdi maliyetlerini sıfırlayacak biçimde uygulanan muafiyetlerle yatırımcının teşebbüs gücünün artırıldığına dikkat çeken Aydemir, “Ak iktidar Erzurum odaklı olmak üzere bölgesel kalkınma yolunda bir çığır açmıştır. Yatırımcının sorunlarına rasyonel çözümler üretilmiş, Erzurum ve diğer bölge illerinde ekonomik potansiyel katma değer üretir hale getirilmiştir’ dedi.

ERZURUM İÇİN TARİHİ ADIM
Bu yılın ilk üç ayında Erzurum’da genel ve bölgesel bazlı olmak üzerde 10 büyük yatırımın teşvik kapsamına alındığını, bu sayının 31 ilin yer aldığı 4’üncü teşvik bölgesi içinde yüzde 5.6 gibi önemli bir oran oluşturduğunu kaydeden Aydemir, yapılan bir düzenleme ile en yüksek oranda vergi indiriminin Erzurum’un içinde bulunduğu 4. Teşvik Bölgesinde uygulamaya konulduğunu belirtti. Aydemir, “Erzurum’da yatırım yapanlara uygulanan yatırım katkı oranı yüzde 55, kurumlar ve gelir vergisinden yapılacak indirim ise yüzde 90 oranında kaydediliyor. Bu destekler Erzurum’un sanayi, tarım ve hizmetler sektöründe kendini ifade etmesi için tarihi adımlardır.” diye konuştu.

FARKINDALIK İKLİMİ
AK Parti dönemi öncesinde yoksulluk ve yokluk ambiyansına gömülmüş Erzurum ekonomisinin, Ak Parti iktidarı döneminde sıçrama yaptığına işaret eden Aydemir, şöyle dedi, “AK Parti, Erzurum’da teşvik uygulamaları ve destekleme politikalarıyla bir kalkınma, gelişme ve büyüme heyecanı oluşturdu. İlin kalkınma enerjisi yeniden uyandırıldı, ekonomik gelişme ritmi arttı. Sanayici fabrikası, imalathanesiyle; esnaf ve sanatkar tezgahıyla; köylü kardeşimiz toprağıyla barışık hale geldi. Bir farkındalık iklimi oluşturuldu.”

ERZURUM BİR DÜNYA MARKASI
AK iktidar döneminde Erzurum’un Kış Turizmi ve Sporlarında bir Dünya markası haline geldiğini ifade eden Aydemir, hizmetler sektöründeki gelişme ve kalkınma sürecine değinerek “ Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde Erzurum bir olimpiyat kenti haline geldi. Artık biz yoklukları, yoksullukları değil, Kış olimpiyatlarına aday olmayı konuşuyor, ona hazırlanıyoruz. Dünya Erzurum’u konuşuyor. Erzurum bu gün dünya vitrininde bir spor ve kış turizmi merkezi. Sayın Genel Başkanımızın önderliğiyle Erzurum dünyaya açıldı. Hizmetler sektöründeki bu tarihi ve dev adımı AK Parti iktidarına borçluyuz.” dedi.

VAAT YOK, İCRAAT VAR
AK Partinin boş sözler ve vaatlerle değil; yatırımlar ve icraatlerle bir Erzurum yaklaşımı sergilediğine vurgu yapan Aydemir şunları kaydetti, “ kalkınma somut bir tasarruftur, hayallerle, sözlerle olmaz. AK Parti somut, hayata geçirilen yatırımlarla Erzurum odaklı bir kalkınma hamlesi oluşturdu. Kuru ve boş söz yok iş var, icraat var, yatırım var; vaat yok proje var. Bakın birkaç gün önce Sakalıkesik Sulama projesinin temelleri atıldı. Erzurum Tarım sektörü için hayati önem taşıyan bir yatırıma kavuştu. Tüm bunlar AK Partinin Erzurum sevdasının eseridir” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.