AK Parti'den kritik yerel seçim açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yerel seçimler, ittifak ve af ile ilgili açıklamalarda bulundu.

admin
admin
20 Ekim 2018 Cumartesi 22:27
AK Parti'den kritik yerel seçim açıklaması

Turan, “3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı” dedi.

ERZURUM’DA ÜÇ DÖNEMİNİ TAMAMLAYANLAR

Turan’ın bu açıklaması, AK Parti’de üç dönem kuralına takılan belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyecekleri şeklinde yorumlandı. Erzurum’da ise, AK Partili 7 belediye başkanı görevde üç dönemini geride bırakmaya hazırlanıyor. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan AK Parti’den aday olarak üç dönem üst üste seçilen belediye başkanları oldular. 2004 yerel seçimlerinde bağımsız girdiği seçimi kazanan İspir Belediye Başkanı Osman Çakır da, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti adayı olarak girdiği seçimleri kazandı ve görevde üç dönemini geride bırakmaya hazırlanıyor. Yine 2004 ve 2009 seçimlerinde MHP adayı olarak seçimleri kazanan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen de 2011 yılında geçtiği AK Parti’den 2014 yılında yeniden aday gösterilerek üçüncü döneminde AK Parti’den başkan seçildi. İşleyen de, Erzurum’da üç dönemini geride bırakacak belediye başkanları arasında yer alıyor. AK Parti’li Bülent Turan’ın bu açıklamalarının ardından, partinin üç dönem başkanlık yapan bu yedi isimle ilgili nasıl bir tasarruf kullanacağı da merak konusu oldu.

TURAN: ÜÇ DÖNEMLİKLER GENEL MERKEZİ RAHATLATMALI

AK Partili Bülent Turan, Meclis'te yaptığı açıklamada yerel seçimlerle ilgili, "Biz Meclis'te gençleştirmeyi başardık. Aynı şeyi belediyelerde de bekliyoruz. 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı. İstisna olabilir. 'Ben olmazsam parti batar' anlayışı partimiz açısından söz konusu olamaz. Halk tarafından kadrolarda gençleşme beklentisi var." diye konuştu.

MHP ile ittifak görüşmeleriyle ilgili konuşan AK Partili Turan, "İl il, ilçe ilçe tam bir ittifaktan söz etmek doğru değil. Küresel ataklara karşı milli duruş sergileyen partilerle yan yana olmak önemli. Ama şu an için bir formül geliştirilmedi. MHP'nin İstanbul için aday göstermemesi ittifak ile ilgili değil iyi niyet göstergesidir." dedi.

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 20.10.2018 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa gül 2018-10-22 15:39:10

üç dönem şartı uygulanmalı bu dönemler hangi partiden yaparsa yapsın toplam üç dönem oluyorsa aday olmamalı hiç bir partiden aday olmamalı