AK PARTİ AZİZİYE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Aziziye 2. Olağan Kongresi yapıldı.

08 Kasım 2014 Cumartesi 09:54
AK PARTİ AZİZİYE KONGRESİ YAPILDI
Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Salonu’nda yapılan kongreye, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, partililer ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kongrede bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bizim hareketimizin en temel noktası kavga olmamasıdır. Burada kardeşçe, birbirimize bayrağı teslim etme merasimi var. Bunun için, geçmişte derdik ki, bu hareket büyüyecek, önemli noktalara gelecek, Büyük Türkiye’ye inşallah destek verecek, öncü olacak. Basit kongrelerde bile birbirlerini iteklemeler yaşanıyor. Demek ki; itekleme olduğu zaman, menfaat bölüşümü olan yerlerde bunlar oluyor. Burada Allah’ın rızasını kazanma var, zaten niyetlenip listeye giremeyen de karşılığını alıyor. O dönemi başarıyla hizmet yapmış gibi Allah karşılığını veriyor. Listeye giren, yapabilecekse derece alacak. Bunun için bu hareketin en önemli ve gizli noktası burasıdır.” dedi.

ASLOLAN ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜ VE KALKINMASIDIR

AK Parti’de kavga ortamı yaratmak isteyenlere bu süreçte en güzel cevabın verildiğini kaydeden Başkan Sekmen, “İşte ne diyorlardı; kurucu genel başkanlarını, cumhurbaşkanı yapacaklar, yaptılar. Fırsat doğdu, birbirlerine girecekler. Ne oldu, yağdan kıl çeker gibi başbakanımız seçildi, göreve başladı. Evet, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, dendi ve ona tabi olduk. Kavga var mı? dövüş var mı? Asla olmayacak. Bunun için arkadaşlar zaman zaman gerebilirler, bir takım şeyler söyleyebilirler, asla bunlara kıymet vermeyelim. Çünkü: aslolan ülkenin bütünlüğü, aslolan ülkenin kalkınmasıdır.” diye konuştu.

Düne kadar gençler arasında yapılan anketlerde, bu ülkeyi terketmek isteyen gençlerin oranının yüzde 70-80’leri bulduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, şunları söyledi: “Gitmek istiyorlardı bu ülkeden. Biz diyoruz ki bırakın ülkeden gitmeyi, Erzurum’a dönüşleri sağlayacağız. Bunu inanarak söylüyorum. Gün gelecek, Allah nasip ederse Anadolu’da, Erzurum’da göç tersine dönecek. Bunun için buralardayız. Bunlar birden olmaz, yapılan çalışmalar zamanla sonuç verecek. Eğer o adamlar, ülkelerini sıfırdan alıp, 25-30 bin, 40 bin dolar kişi başına mille gelir seviyelerine çıkardılarsa, biz de çalışacağız ve bunu halledeceğiz.”

ÖNÜMÜZE HEDEF KOYDUK, BU MİLLETİN İHRACATI 500 MİLYAR DOLAR OLACAK

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 5 yıl görev yaptığını ve Türkiye’deki yatırımcıların gelirlerini, giderlerini takip ettiğini ifade eden Başkan Mehmet Sekmen, “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin, denizden geliri neredeyse yok denecek kadar azdı. İşte yanı başımızda Yunanistan, bir tarafından deniz kıyısı var ve denizden geliri bizim 50 katımız kadar. Hollanda’nın 10 milyon civarında nüfusu var. Yıllık ihracatı 500 milyar dolar. Bir Türkiye Cumhuriyet var 80 milyon, ama ihracatı 160 milyar dolar civarında. Kıyaslayalım işte. Önümüze ne hedef koyduk? 2023, 2053 ve 2071 hedefleri. Hedefi olmayanın bir yere varması mümkün değil.” şeklinde konuştu.

YÜZDE 70’İN HAKKINI VERMELİYİZ

“Belediye hizmetleri olarak, bu yıl kurucu yılımız oldu, ama küçümsenmeyecek hizmetler de yaptık.” Diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “2015 yılı atılım yılımız olacak. Her yıla bir isim koyacağız ve şehrimizin sorunlarının çözümlerine önemli katkılarımız olacak. Köylerimizin, ilçelerimizin sorunlarını birer birer çözeceğiz. Bu şehrin makus talihini el ele vererek, birlikte yeneceğiz. Bu şehir bize yüzde 70’lik bir destek verdi. Bizler de bu yüzde 70’in hakkını vermeliyiz. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız Aziziyemizin sorunlarıyla ilgileniyorlar ve bu sorunları teker teker çözecekler. Bu yıl, bizim yatırım yılımız. İhalelerimizi yapacağız ve yoğun bir gayretle çalışmalarımıza başlayacağız. Madem bu şehir bize bu oy desteğini veriyor, bizim de bu desteği boşa çıkarmamamız lazım.”

YEŞİLYURT: PARTİMİZ ÜKEMİZE UZUN YILLAR HİZMET EDECEK

Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ise, “Bizim oylarımız, geçmişte Ak Partimizin yaptığı hizmetlerde görüldüğü gibi, her yer için kullandığımız oy çok kutsaldır ve çok bereketlidir. Bizler Ak Parti ailesi olarak büyük bir topluluğuz. Cumhurbaşkanımızın kuruculuğunu yaptığı Ak Parti ve hükümetlerinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu dava kendisinin Köşk’e çıkışıyla, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte devam etmektedir. Bizler biliyoruz ki partimizde, hizipçilik, ayrımcılık olmadığı sürece partimiz, Türkiye’ye uzun yıllar hizmet etmeye devam edecektir. Allah’a çok şükür bizler, hiçbir seviyede, hiçbir kademede bu ayrılığı görmüyoruz. Burada teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu şunun göstergesidir, bizler makam sevdalıları değiliz. Bütün çalışmalarımızda bize birlik ve beraberlik mesajı sağlayan partililerimize teşekkür ediyoruz. Kongremizde tek adayımız var. İnşallah geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde, Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan ile uyumlu bir çalışma sergileyerek görevini yapacaktır. Merkezde Aziziye ilçesi, gerek yerel, gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve gerekse genel seçimlerde ismini hep en üst sıralara yazdırdı. Seçimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ORHAN: GÜCÜMÜZÜ MİLLETİMİZDEN ALIYORUZ

Aziziye’nin geleceği ve kaderi açısından büyük önem arzeden bir kongre gerçekleştirildiğini kaydederek sözlerine başlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, şunları söyledi: “Aziziye Erzurum’un batıya açılan kapısı… Aziziye 93 Harbi’nde tabyalarda vermiş olduğu mücadeleyle Erzurum’un milli mücadelesinin simgelerinden birisidir. 1702 kilometrekare alanı ve 72 mahallesiyle birlikte, böyle milli mücadele önemli yeri olan tabyalardan almış olduğumuz ismin verdiği güçle milletimize hizmet etmek, bu anlamda çok ileri seviyede lokomotif görevi üstlenen Erzurum’un stratejik konumda olan bir ilçesi ve bu ilçede görev alan yerel yöneticiler olarak bizler teşkilatımızla birlikte milletimize hizmet etmek bizlere ayrıca bir güç katmaktadır. Ilıca’sı, Dadaşkent’i 69 mahallesiyle hem 30 Mart, hem de 10 Ağustos seçimlerinde Ak Parti’nin bu kutlu davasında, bu kutlu yürüyüşünde Aziziye bizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır ve ümit ediyoruz ki bundan sonra da yalnız bırakmayacaktır. AK Parti, 30 Mart seçimlerinde en yüksek oy oranını Aziziye ilçemizde almıştır. Bu başarısı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdürmüştür. Genel ve yerel seçimlerde Aziziyemizin bu desteğini arkamızda hissetmemiş bizim çalışma şevkimizi ve heyecanımızı daha da artırmaktadır.”

SEVÜKTEKİN: MEMLEKETİMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin ise konuşmasına, “Kongremizin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadeleriyle başladı.

“AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi.” diyen Sevüktekin, şunları söyledi: “Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koymuştur. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur. Ak Parti’nin startını vermiş olduğu 5 Olağan Kongre süreci ile birlikte 2015 seçimlerinde başarı ile çıkma, milletimize söz verdiğimiz 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine istikrarlı, huzurlu ve gelişme ile ulaşmaktır. Bugün startını vermiş olduğumuz kongremiz, 2019 Türkiye’sini yönetecek idari kadroların belirleneceği bir kongre olacaktır. Çünkü 2019 da Belediye, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacaktır. Bu anlamda bu kongremiz çok önemlidir. Bugün yapmış olduğumuz kongrede çıkacak olan irade Aziziyemizi ve Ülkemizi yönetecektir. 2014 Temmuz ayı itibariyle birlikte görev aldığımız tüm arkadaşlarımıza buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte soğuk demeden, yağmur demeden partimize başarıya ulaşması için gece gündüz demeden çalıştılar. Partimize, davamıza destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte uzun bir maratona çıktık. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

KONGREYE YOĞUN KATILIM

Kongrede konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile seçime giren Ertuğrul Sevüktekin ve yönetimi 401 delegeden kongreye katılan 320 delegenin tamamının oyunun alarak yeniden başkan seçildi. AK Parti’nin Aziziye ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: “Ertuğrul Sevüktekin, Ahmet Alak, Metin Aygün, Tolga Feyzioğlu, Aytaç Eğilmez, Mustafa Gülkar, Ahmet Yokuşuş, Mustafa Yakut, Hüseyin Eğriçayır, Zekai Yürüsoy, Ercan Tigiş, Dursun Ali Yağma, Zafer Ala, Hüseyin Güler, Nejla İdem, Züleyha Ağrı, Cihat Tanyeri, Adem Unus, Hacı Rıfat Tarbasar, Ahmet Algan, Ayşegül Asar, Hatice Göktaş, Binali Duman, Özgür Taşçı ve Necati Susam.”

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2014 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.