6 BÜYÜKŞEHRİN ADAYLARI KESİN GİBİ

Başbakan Erdoğan önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda revizyon yapacağı kesinleşti. Erdoğan tarafından yapılacak revizyon öncesi hangi bakanların büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacağı da kesinleşti gibi…

03 Ekim 2013 Perşembe 10:51
6 BÜYÜKŞEHRİN ADAYLARI KESİN GİBİ
2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'de kritik büyükşehirler için kimlerin aday olacağı konuşulurken, en çok da İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hangi güçlü isimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu. Erzurum’da da yeni bir aday üzerinde çalışmalar yapıldığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın değişeceği öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bununla ilgili olarak kafasında bazı konularda netlik oluştu.
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olacağına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti için çok önemli olan ve titiz bir çalışma yaptığı büyükşehirlerde hangi bakanların adaylıklarının ufak-tefek pürüzler dışında kesinleştiği bildirildi.
3 BÜYÜKŞEHİR'İN BAKAN ADAYLARI
Buna göre; İzmir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in adı üzerinde yoğunlaşıldı.
BAŞBAKAN, BURSA VE ŞANLIURFA'DAN MEMNUN
Öte yandan AK Parti kurmaylarının Bursa ve Şanlıurfa'nın mevcut başkanlarıyla devam kararı aldığı da neredeyse kesin gibi… Yani, Bursa için Recep Altepe, Şanlıurfa için ise Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin diğer adayları olacak. Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in adı geçiyordu.
ANKARA ADAYI SIR GİBİ SAKLANIYOR
AK Parti kulislerinde bu isimler konuşulurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday olacağı ise sır gibi saklanıyor. Ankara için Melih Gökçek ismi ağır basarken, Gökçek daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu söylemiş ve Başbakan Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi halinde çok üzüleceğini dile getirmişti.
İSTANBUL'UN KRİTİK İLÇELERİNE KRİTİK İSİMLER
Yine AK Parti kulislerinden aldığımız bilgiye göre, partide 3. dönemi olan milletvekili ya da bakanlardan 2 ismin İstanbul'da kritik olan ilçelere belediye başkanlığı için aday gösterileceği iddia edildi.

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2013 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.