2023 Türkiye’sinin Erzurum’unu inşa ediyoruz

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı'ndaki konuşmasında, Erzurum'daki bütün aksamaların giderileceğini söyleyerek, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, toplu konutta, tarımda, sporda, tüm alanlarda adeta yepyeni bir Erzurum inşa ettiklerini ve etmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

admin
admin
30 Eylül 2017 Cumartesi 16:44
2023 Türkiye’sinin Erzurum’unu inşa ediyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, 'tartışmalı bölgeler.' Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun? Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz." dedi.

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı'ndaki konuşmasında, Erzurum'daki bütün aksamaların giderileceğini söyleyerek, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, toplu konutta, tarımda, sporda, tüm alanlarda adeta yepyeni bir Erzurum inşa ettiklerini ve etmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Belediyelerin de hayata geçirdikleri projeler ve hizmetlerle Erzurum'un geleceğinin inşasında öncü bir rol üstlendiklerini belirten Erdoğan, şimdi Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayarak, inşası süren şehit hastanesini bölgesel bir sağlık merkezi haline getirerek tarımda olduğu kadar sanayi ve ticarette de önünü açacak, projeleri teşvik ederek, 2023 Türkiye'sinin Erzurum'unu inşa ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'un bugün bulunduğu yerin henüz hak ettiği yer olmadığını ve her alanda çok daha iyisine layık olduğunu, çok daha iyisine sahip olmaya müsait konumda bulunduğunu kaydetti.

"Devlet, gelişmenin, büyümenin, refahın altyapısını kuracak, o şehrin insanları da bu imkanları kullanarak, alın teri ve gayretleriyle hedeflerine ulaşacaktır. Olması gereken de işte budur." diyen Erdoğan, bugün açılışı yapılan iki tesise dikkati çekti. Bu tesislerden bir tanesinin kamunun, bir diğerinin de özel sektörün olduğunu bildiren Erdoğan, "Şimdi size bir rakam vereceğim, buna dikkat edin. Kamunun tesisi 50 milyon liralık bir yatırım fakat özel sektörün yatırımı 400 milyon lira. Karadeniz'in, Kafkasya'nın, İran'ın, Orta Asya'nın giriş ve çıkış kapısı olan bir konumda bulunan Erzurum'un önündeki potansiyel acaba kaç şehrimize nasip olabilir? Eğer buna rağmen Erzurum'da işsizimiz çok ticaretimiz zayıf sanayimiz cılız ise dönüp kendimizi sorgulamalıyız." diye konuştu.

İstanbul'daki üçüncü havalimanı inşatında çalıştırılmak için işçi bulunamadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşsizim diyor, haydi iş, buyur gel. Bulunmadığı için Uzakdoğu'dan işçi getiriliyor. Buradan sesleniyorum, Uzakdoğu'dan işçi getiriliyor üçüncü havalimana. Niye? İnsanımızda bir de iş beğenmeme hastalığı var. İş var ama gitmiyor. Kayseri'nin, Gaziantep'in, Eskişehir'in, Konya'nın diğer pek çok ilimizin başardığını Erzurum neden başaramasın?" ifadesini kullandı.

AK Parti kongrelerinde 18 ila 25 yaşındaki gençleri, "Kız olsun erkek olsun yönetimlere alacaksınız" diye talimat verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için gençler, genç kızlarımız, genç erkekler 18'den 30'a kadar hepinize ana kademede de inşallah kongrede yerler verilecek. Stratejik konumsa stratejik konum, insan gücüyse insan gücü, altyapıysa altyapı hiçbir eksik inşallah kalmayacak. Tek eksiğimiz, Erzurum'u ülkemizin en gelişmiş ilk 10 şehri arasına sokmayı başarma kararlılığı, azmi, dirayetidir. İnşallah önümüzdeki dönemde de çok önemli bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum." dedi.

Dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi her zamankinden çok daha dikkatli davranmaya, çok daha uyanık olmaya, çok daha güçlü bir duruş sergilemeye mecbur bıraktığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi böylesine kritik bir dönemde yönetme sorumluluğunu üstlenmiş kadrolar olarak önceliğimizin ülkemiz, milletimiz, devletimiz olduğunu asla unutmamalıyız. AK Parti, kendini ülkesinin ve milletinin istiklaline, istikbaline, birliğine, beraberliğine adamış serdengeçtilerin partisidir, bunu böyle bilelim. Sadece kendi istikbalinin hesabını yapanların, sadece çıkar kaygısıyla hareket edenlerin, sadece bireysel kariyeri için mücadele edenlerin bu partide yeri yoktur. FETÖ ve PKK ile yaptığımız mücadelede karşılaştığımz durumlar bize, Türkiye'nin tehlikelere ne kadar açık bir şekilde yoluna devam ettiğini göstermiştir. Devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte partimizin içine kadar sızabilen FETÖ ihanet şebekesinin, kimi şehirlerimizi çukurlarla bölmeye çalışan PKK'nın ülkemize verdiği zararı inanın bana, dışarıdan gelen hiçbir ordu hiçbir düşman veremezdi."

"TEK BEKLENTİMİZ, ÜLKEMİZİN HASSASİYET GÖSTERDİĞİ KONULARDA BİZE SAYGI DUYMALARI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyunun, Türkiye'yi Ortadoğu coğrafyasından tümüyle tecrit etmenin yanında daha büyük darbeler için kuşatma projesi olduğunun herkesçe çok iyi bilindiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Irak'taki referandum oyunun da aynı projenin bir parçası olduğu çok açıkktır. Biz ne Suriye'de ne de Irak'ta ülkemize doğrudan düşmanlık yapmayan, saldırmayan hiçbir gruba ve kesime tavır almadık, tam tersine, elimizden gelen her türlü yardımı yaptık. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne, bu ülkeye yapılan ilk müdahaleden beri en büyük desteği Türkiye olarak biz verdik. Yeri geldi canlarını kurtarabilmeleri için yüz binlercesine sınırlarımızı açtık. Yeri geldi, tüm kaynakları kesildiği anda elimizdeki imkanları kendileriyle paylaştık. Yeri geldi, maruz kaldıkları haksızlıklara karşı dost olarak gördüğümüz ülkeleri karşımıza alma pahasına yanlarında durduk. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik. Tek beklentimiz, ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adım atmamalarıydı. Irak'ın toprak bütünlüğüne sahip çıkmalarıydı. Orada Arap kardeşlerimizle Türkmen kardeşlerimizle bir olsunlar, beraber olsunlar, kendilerinden hep bunu istedik ama bunu yapmadılar. Çünkü bizim devlet ve millet geleneğimizde zor duruma düşene tekme vurma anlayışı yoktur ama bunlar vurdular. Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir."

"İSRAİL BAYRAKLARIYLA SOKAKTA DOLAŞMAK BİZLERİ CİDDİ MANADA ÜZMÜŞTÜR"

Bu meselenin, Kuzey Irak'taki Kürtlerin halklarıyla alakasının olmadığının altını çizen Erdoğan, "Zira, İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor. Demek ki MOSSAD ile bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi. Şimdi o da artık bütün ekranlara düştü. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Tek İsrail destekliyor. İsrail'den başka destekleyen var mı? Yok." şeklinde konuştu.

Meselenin, Kuzey Irak'taki diğer kesimlerin Ara'ların, Türkmenlerin, Ezidilerin, Süryanilerin bütün onların haklarıyla ilgili olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, 'tartışmalı bölgeler.' Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun? Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz." dedi.

Salonda bulunanların "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, "Aynen öyle" ifadesini kullandı.

"KAYNAYAN KAZAN KAPAK TUTMAZ, BUNU BÖYLE BİLMELERİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda biz komşu ülkeler, İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak, oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu, bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi 'kaynayan kazan kapak tutmaz', bunu böyle bilmeleri lazım."

Irak'taki durumun, kuzeyde parçalanmayı değil tam tersine ülkenin birliğinin, beraberliğinin güçlendirilmesini gerekli kıldığını söyleyen Erdoğan, "Irak'ı ve Suriye'yi bölmek için her türlü oyunu sergileyen güçlerin, kendi ülkelerinde olağanüstü şartlarda elde edebildikleri birliği güçlendirmek amacıyla nasıl büyük bir gayret gösterdiklerini biliyoruz. Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir." dedi.

Erdoğan, "Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki Kürtlerin Arap, Türkmen, Keldani, Süryanilerin özellikle Kuzey Irak Yönetimi'nin bu duygusal kararına "Evet" dememeleri, bu rüyadan uyanmaları gerektiğini söyledi.

"AYRILAN ARKADAŞLARIMIZ, HER AN BİR BAŞKA GÖREV ÜSTLENMEYE HAZIR OLMALIDIRLAR"

AK Parti olarak; cumhurbaşkanıyla hükümetiyle teşkilatlarıyla belediyeleriyle sımsıkı bir şekilde kenetlenerek, Türkiye'yi bu kritik süreçten sağ salim çıkarmakla mükellef olduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için önce kendi aramızdaki birliği, beraberliği, dayanışmayı güçlü tutmamız gerekiyor. Bunun için teşkilatlarımızda devam eden kongre sürecinden güçlenerek çıkmamız şarttır. Kongrelerdeki değişim, bayrak yarışındaki nöbet değişimi gibidir. Ayrılan arkadaşlarımız, takımın bir parçası olduklarını unutmadan, her an bir başka görev üstlenmeye hazır olmalıdırlar. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızdan beklentimiz ise devraldıkları emanetin hakkını en iyi şekilde verecek çalışmayı ortaya koymalarıdır. Devralan, devreden birbirinizden asla kopmayacaksınız. Onun için hep ne diyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan akbulut 2017-09-30 17:30:48

Hitabet ile herkesi etkiliyorsun sayın cumhurbaşkanim.
İcraat bekliyoruz.
İş yok, hayat pahalı.