Küresel mikser, “Arap Baharı” diyerek Arap dünyasını ve Ortadoğu’yu kan gölüne ve istikrarsızlığa mahkum etti; şimdi de gözünü Asya’ya daha doğrusu Türk dünyasına çevirdi.

Kazakistan’daki gelişmeleri şöyle görürsek doğru bir okuma yapmış oluruz: Türkiye’ye aba altından sopa gösteriliyor! FETÖ artıkları bir kez daha sahnede ve bir kez daha nihai hedef Türkiye…

Başta savunma sanayii olmak üzere, birçok alanda artık kendi ihtiyacını kendi üreten bir Türkiye, emperyalist güçleri çileden çıkarıyor. Öyle ki 15 Temmuz 2016’da kanlı kalkışmaya bile kalktılar. Buradan istedikleri sonucu elde edemeyince başka senaryoları devreye sokuyorlar.

NİYE KAZAKİSTAN?

Hiç kuşkusuz ki Kazakistan’da bizzat yönetimden kaynaklanan ciddi yanlışlar vardı ve halen de var. Ancak bu, petrol, doğalgaz, altın ve bakır madeni zengini olan bir ülkenin yakılıp yıkılmasına haklı sebep teşkil etmezdi. Türkiye’nin tam üç katı büyüklüğündeki Kazakistan, aslında küresel oyun kurucuların “Arap Baharı”ndan sonra, Asya’da evvel emirde de Türk Dünyası’nda ortaya koydukları oyunun sahnesidir.

FETÖ VE PKK İŞBAŞINDA!

İzan sahibi olan herkesin dikkatini çekmiştir. Kazakistan’da olaylar henüz başlar başlamaz özellikle yurtdışı kaynaklı sosyal medya hesaplarından anında Türkiye üzerine yorumlar hatta organize saldırılar başladı. Çok geçmeden anlaşıldı ki bu hesapların kahir ekseriyeti, FETÖ ve PKK kaynaklıydı. Yapılan yorumların ortak noktası: “Türkiye’de de halk sokağa çıksın, şehirleri yakıp yıksın, ta ki Tayyip gidene kadar protestolar ve eylemler sürsün.”

ŞİMDİ DE “ASYA BAHARI MI?”

Biz bu çağrıları, sözde “Arap Baharı’nda” duymuş ve görmüştük. “Türkiye niçin bir Suriye olmuyor, neden Türkiye’de bir iç savaş çıkaramıyoruz?” diye kendi kendilerine bir hayli kahır etmişlerdi. “Türkiye niçin bir Libya olmuyor?” diye sorular soranları daha dün gibi hatırlıyoruz. Güçlü bir Türkiye, Batı’nın siyasal arka planında travmaya yol açıyor…

AÇ DOMUZLAR KUDURDU!

Kazakistan tıpkı Suriye, Irak ya da Libya gibi “ham” edilmek isteniyor. Çünkü ülkenin tabi kaynakları aç domuzların iştahını kabartıyor. Lakin aç domuzlar, bir yandan Kazakistan'ı yakıp yıkmak isterken beri yandan da nihai hedefleri olan Türkiye ve İran’a mesaj veriyorlar: Hazırlanın sıra sizde! İran ne düşünür bilemeyiz, ama Türkiye bu hususlarda şerbetlidir ve 15 Temmuz meşum kalkışmadan mülhem küresel tuzaklara karşı her daim hazırlıklıyız.

TÜRKİYE YENİ TUZAKLARA HAZIRLIKLI

Türkiye hazırlıklı olmasına hazırlıklı da… İşin ibret verici yanı; ne yazık ki FETÖ’nün ve PKK’nın oyununa gelip “sokaklara dökülelim” diyen insanların olması… Kabul, muhalefet son derece sağduyulu davranıyor; “Hayır sokaklara dökülmeyeceğiz” demesine diyor da sanki de bir yandan da bahane arayanlara kaş altından işmar ediyor!

EKONOMİK SORUNLAR DEVLETE SALDIRIYI MEŞRU KILMAZ

Hayat pahalılığını, sağanak halinde gelen zamları, devletin yer yer yanlış uygulamalarını, pandemiyi, işsizliği, enflasyonu, yargıda yaşanan sorunları… Vicdan sahibi hiç kimse bu sorunları ne yok sayıyor, ne de görmezden geliyor. Lakin bu sorunlar, neredeyse dünyanın dört bir yanında insanlığın müşterek meselesi oldu. Yani Türkiye’ye mahsus özel bir durum değil. Hal böyleyken bu sorunları zemin ederek ülkede tıpkı Suriye Libya ya da şimdi Kazakistan’da olduğu gibi isyan çıkarmaya kalkmak ihanetlerin en büyüğüdür.

GEZİ OLAYLARI İLE BAŞLADI

Gezi olaylarında, Diyarbakır Hendek olaylarında ve nihayet de 15 Temmuz kanlı kalkışmada gördük ki, Türkiye birinci derecede hedef ülkeler arasında. Bugün de yaşanan ekonomik sorunlar bahane edilerek ve de Kazakistan provası gösterilerek Türkiye’ye “sıra sende” deniliyor, üstelik bağıra çağıra…

MİLLET OYUNUN FARKINDA

Neyse ki bu milletin feraseti, tarihi arka planı, kültürel birikimi, siyaset aklı, yaşadığı acı deneyimleri ve sağduyusu, oyun kurucuların üstünde bir zekaya sahiptir. Her ne kadar içimizde bizi arkamızdan hançerlemek isteyen hainler dün olduğu gibi bugün de olsa, Allah’ın izniyle Türkiye ve bu millet kurulan yeni oyunları da bertaraf etmesini bilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.