AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şu kişi aday olur, bu olacak denile dursun, son 3 gündür hiç de başvurusu olmayan bir isim daha gündeme geldi. Bursa eski Valisi İzzettin Küçük!

Yaklaşık 1 ay öncesine kadar Bursa Valisi iken kararname ile Mülkiye Başfüfettişliğine getirilen İzzettin Küçük, benim de yakından takip ettiğim Erzurumlu mülkiyelilerden birisiydi. İsmen bilirdim ama ilk yüzyüze tanışmışlığım Üsküdar Kaymakamı iken olmuştu. İstanbul’da bir arkadaşımın ofisinde tanıştığım İzzettin Küçük, kaymakamlıktan Valiliğe terfi etmiş, sonra Karabük’e Vali olmuştu. Karabük’ün 1.ligde olduğu dönem zaman zaman telefonla arayıp başarı dilediğimiz Küçük, 1 Haziran 2016 tarihinde de Valiler kararnamesi ile Bursa’ya Vali olarak atanmıştı. 1964 Tortum doğumlu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarından İzzettin Küçük, Efgan Ala, Selami Altınok, Sebahattin Öztürk, Ahmet Altıparmak ve Mükerrem Ünlüer ile sınıf arkadaşlığı yapmış. Safranbolu, Eflani, Pamukova, Aydıntepe ve Abana kaymakamlıklarında da bulunan Küçük, 2,5 yıl Urfa’da da Valilik yapmış ve burada ‘Vali babo’ adını almış.

Son günlerde adını siyasi kulislerde sıklıkla duyduğum Vali İzzettin Küçük ile telefon görüşmesi yaptım ve düşüncelerini öğrenmek istedim. Henüz resmi bir başvurusu olmamasına rağmen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ciddi ciddi niyetli olduğunu gördüğüm İzzettin Küçük, ‘’Erzurum benim memleketim. 1989 yılından beri sahadayım ve hep milletle içiçe oldum. Erzurum’a da yılda en az 2 defa gider, sıla-ı rahim yaparım. Bu saatten sonra benim ekonomik anlamda bir beklentim yok. Sadece enerjimi ve birikimimi artık şehrim adına değerlendirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. O açıdan artık halkın teveccühü, sayın Cumhurbaşkanımızın da taktiri olursa adayım’’ dedi.

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.