Silah öldürme aletidir.

İnsanların avlanmak için hayvanları öldürmeleri için icat edilmiş, sonra, insanların anlaşmazlıklarını çözmek için insana karşı kullanılmıştır.

Silah can alan ve insanlığın icat ettiği sevimsiz bir makinedir.

Çoğu insanlarda silah merakı vardır. Bunun amacı korunmak, kötülerden yani düşmana karşı avantajlı olmak veya avlanmak için insanlar silah edinmeye çalışır.

Elimizde bulunan, kullandığımız her eşya aslında biraz silahtır biraz da hepsi büyük tehlikelere yol açabilecek icatlardır. Elektrik, doğalgaz, tüp gazlar, ilaçlar, deterjanlar el altında olan kötü amaçlı veya ihmalle veya akılla kullanmadığımızda her icat gibi ölümlere yol açabilir. Adına kaza diyemeyiz; tabi ki!

Silah merakı birçoğumuzun kanlarında doğal olarak vardır ve bu merak insanlarda önüne geçilebilecekken ilkel dürtülerle geçilemiyor ve felaketlere sebep oluyor.

Her sene onlarca kişi düğün, bayram, futbol maçları için sevinenler tarafından ya katlediliyor ya ciddi yaralanmalara, sakat kalmalara sebep oluyor. Sevinmenin ölçüsü aşağılık duygusuyla yakın alakalı olduğundan, kendisini toplumda ifade edemeyen insanlarda kendilerini bu garip sevinme sonucunda topluma cehaletini deklare ediyor ve canları derinden acıtıyorlar!

Sevinmek elbette haktır ama farklı bastırılamayan duygularla sevinme seviyesinde kendini kaybederek insanlara zarar vermek, şiddet veya maddeleri kötüye kullanmak cahillikle yakın ilgilidir.

Çözüm nedir; diyebilirsiniz! Aslında çözümü hepimiz biliyoruz!

Silah merakı olan insanların silahlarını kullanabilmeleri için poligonlar yapılabilir, poligonlarda insanlar silahlarını kullanabilirler. Trap alanları için belediyelerce yer gösterilebilir ve uzmanların kontrolü ve belli bir eğitim verildikten sonra insanlar silahlarını kullanabilirler.

Ceza kanunlarında ruhsatlı avcılar, ruhsatlı silah sahipleri için gösterilen titizlik ruhsatı olmayan insanlar için de titizlik gösterilmelidir.

Ülkemizde hem cezalar caydırıcı değildir hem de cezalar uygulanmamaktadır.

Meşhur İngiliz Psikiyatrist Dr. Alfred Adler (1870- 1937) “bir kişi eğer cam kenarına saksı koymuş ve saksı düşerek aşağıdaki bir şahsın ölümüne sebep olmuşsa bu bir taammüden işlenmiş cinayettir ve bu cümrü işleyen cinayetle yargılanmalıdır” der!

Ki bizde silahla havaya, sağa sola ateş etmek, meskûn mahalde silah kullanmak vakayı adiye olarak görülmemeli ve tedbir alınmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.