Büyük umutlarla süper lig hayaline ulaşan Büyükşehir belediye Erzurumspor, ligin sonlarına yaklaşırken, son sıraya demir attı. Verilen maddi manevi destekler, teknik direktör değişiklikleri, yönetim değişiklikleri, kadroya takviyeler, takımı küme düşme hattından kurtaramadı. Üç yılda üç şampiyonlukla süper lige çıkan takım, şu anda alt lige düşmeyi garantileyen üç takımdan birisi. Gidişata bakılırsa en kuvvetli aday.

Hafta sonlarının en önemli sosyal aktivitesi olan BB Erzurumspor, aldığı desteğin karşılığını bir türlü veremedi. Sezona süper lige çıkaran teknik adam Mehmet Altıparmak’la başlayan takım, daha sonra Mehmet Özdilek’le yola devam kararı aldı ancak yönetimin kararıyla, teknik direktörlüğe bu kez de Hamza Hamzaoğlu getirildi. Geride kalan son üç haftada kesin kazanması gereken maçlardan da mağlubiyetle ayrılan takım ligin dibine demirledi. Sezon boyunca ligin en alt sıralarından kurtulmayı beceremeyen takıma devre arasında yapılan takviyelerde taraftarın yüzünü güldürmeyi ve takımı üst sıralara taşımaya yetmedi.

Üç yılda üç kupa alarak adını tarihe yazdıran BB Erzurumspor’un gösterdiği performansa bakılırsa süper ligden en hızlı dönen takım olarak da tarihte yerini alacak. Son üç yılda şehir insanın yüzünü güldüren, şehir insanına adeta bayram yaşatan takım, bu sene saç-baş yolduruyor. Kimilerine göre şansı kalmayan, kimilerine göre de halen daha umutların devam ettiği takım geride kalan maçlardan kesin galibiyetlerle ayrılması gerekiyor.

BB Erzurumspor; Akhisarspor, Göztepe, Antalyaspor, Bursaspor, Malatyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarından galip gelmesi halinde süper ligde kalma şansı yakalamış olacak. Ancak puan durumlarının birbirine çok yakın olduğu ligde tüm takımlar küme düşme hattından uzaklaşmak için varlarını yoklarını ortaya koyacaklar. Bugün itibariyle ligin son sırasında yer alan BB Erzurumspor’un puanı 22 olurken, düşme hattının üzerinde yer alan Bursaspor’un 28 puanı var. 10. Sırada yer alan Antalyaspor’un puanı ise, 35. Alt sıralardaki takımların kaybetmesi kaydıyla en az beş maçın kesinlikle galibiyetle sonuçlanması takımı kurtaracak tek çıkış yolu. Aksi halde ver elini 1. Lig…

Takımların performansları ve oyuncuların gayretleri göz önüne alındığında BB Erzurumspor’un süper ligdeki son günlerini geçirdiğini görmemek elde değil..!

Sezon sonunda neler olur bilinmez elbet ancak görünen köy kılavuz istemiyor bu da bir gerçek…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.