BB Erzurumspor taraftarının sabrı, ligin altıncı haftasında konuk ettiği MKE Ankaragücü’ne 1-0 yenilince taştı. Maçın 90’ıncı dakikasında sarı- lacivertli takımın attığı tek gol, taraftarı adeta yıktı. Golden sonra taraftar koro halinde ‘Yönetim istifa’ diye tempo tuttu. Beceriksizlikle suçlanan Erzurumspor’un futbolcuları da beş dakikalık uzatma bölümünde ıslıklandı. Yaklaşık 10 bin seyirci, konuk takımı alkışlamayı da ihmal etmedi.

Takım maçlara, hep ağırlıklı olarak yabancı futbolculardan oluşan bir kadro ile çıkıyordu. Özellikle forvette oynayan futbolcuların gol atamaması taraftarı çileden çıkarıyordu. Hatta Erzurumspor’un eski futbolcularından Nurcan Güngör, “Bu nasıl forvet? M.’yi kim pazarladı, kaça aldık?” diye sormamı istedi.
Maçlarda ‘yıldız’ diye tanıtılan sporcular, topu yere indirmekte, pas aktarmada bile yetersizliklerini sergiliyordu. Bazıları da defanstan ya da orta sahadan çıkarken topu rakip futbolcuya ‘al da at’ diye ikramında bulunuyordu.
Süper Ligde yedinci hafta tamamlandı. Bu süreçte BB Erzurumspor, galibiyet yüzü görmedi. Sadece Rize ve Sivas deplasmanlarından iki beraberlik getirdi. Geri kalan beş maçtan ise yenik çıktı. ilk sezonun yedinci haftasında mavi- beyazlı takım, rakip filelere beş gol gönderdi ama 11 gol yedi ve topladığı iki puanla adeta ligin dibine demir attı.

‘YÖNETİM İSTİFA’ SLOGANI NASIL ALGILANDI?
Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yaptığı açıklamada, istediği santrforun alınmadığını, Nobre’nin de basit bir nedenle takımdan uzaklaştırıldığına işaret etmişti. Ancak, taraftarın ‘yönetim istifa’ şeklinde attığı sloganın faturası, sadece Altıparmak’a kesildi ve sözleşmesi feshedildi.
Bunun üzerine Galatasaray maçına takımı Antrenör Adem Çağlayan götürdü. Galatasaray’ın 1-0’lık galibiyeti ile kapanan maçtan sonra, Teknik Direktörlüğe getirilen Mehmet Özdilek, futbolcuların izinlerini iptal ederek antrenmanları sıklaştırdı. Türk futbol tarihinde bir efsane olan ve teknik direktörlük kariyerinde başarılı bir grafik çizen Şifo Mehmet, artık BB Erzurumspor’un başarısı için ter dökecek.

NİÇİN ‘ŞİFO’ DEDİLER?
KARTV’den Salih Yalçın’ın sosyal medyaya yüklediği Şifo’nun basın toplantısında yaptığı açıklamayı izlerken, hayat hikayesini okuyarak hafızamı tazeledim. Bu gün 52 yaşında olan Mehmet Özdilek’i sizlere de tanıtmak isterim:
Karadeniz’in güzel kenti Samsun’un Ladik ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Özdilek, 18 yaşında mahalle arasında futbol oynamaya veda ediyor ve Kahramanmaraş’a transfer oluyor. Dört sezon boyunca 107 kez Kahramanmaraş’ın formasını giyen Özdilek, rakip filelere 63 gol atıyor. 1987-88 sezonunda gol kralı olarak attığı 26 golle Kahramanmaraş’ı, Birinci Türkiye Ligine çıkaran Mehmet Özdilek’e Maraşlı futbol tutkunları, Belçikalı ünlü futbolcu Scifo’nun adını layık gördükleri için ‘Şifo’ lakabını takıyorlar.

BEŞİKTAŞ’TA NELER YAPTI?
Şİfo Mehmet olarak sezon sonunda Beşiktaş’a transfer olan Mehmet Özdilek, 2001 yılına kadar 386 maçta oynadı ve 130 gol attı. Futbol oynadığı yeşil sahalarda kırmızı kart görmeyen, centilmenliği ve efendiliği ile gönüllerde taht kuran Şifo Mehmet, dörder kez Süper Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere 19 kupanın Beşiktaş müzesine gitmesini sağladı. 1990- 97 yıllarında A Milli takımda top koşturan Özdilek, futbola veda ederken jübilesinin gelirini tümüyle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlayarak örnek bir davranış da sergiledi.

ŞİFO,TEKNİK DİREKTÖR
Teknik Direktör olarak 2004’te ilk Malatyaspor’u çalıştıran Şifo Mehmet, 2008- 13 yılları arasında Antalyaspor’a istikrarlı bir beş yıl yaşattı. Geçen yıl Konyaspor’u çalıştıran Şifo Mehmet, şimdi ekibiyle mavi- beyazlı takımı A. Alanyaspor maçına hazırlıyor.
Galatasaray yenilgisinden hemen sonra takımı toplayarak antrenmanlara başlaması, görev ve sorumluluk bilincinde olmasının kanıtı. ‘Üşenme, erteleme, vazgeçme, bizi çalışmak kurtarır’ özdeyişini ilke edinen Özdilek’i dinlerken gerçekten umutlandım.

SEYİRCİ VE FUTBOLCUYA UYARI: TELAŞ YOK, SABIRLI OLACAĞIZ
Ne yalan söyleyeyim. Biz Erzurumspor’a çok iyi bir santrfor aramıyor muyduk? İşte o santrforu bulduk. Futbolculuğunda, gol yollarını en iyi bilen ve her fırsatta rakip fileleri havalandıran Şifo Mehmet, Erzurumspor’a da iyi gelecek. Ne diyor, Şifo Mehmet, taraftar, medya, futbolcular ve yönetim tek vücut olmalı. Ayrıca takımın 90 dakika desteklenmesini isteyen Özdilek şunları söyledi:
“Lige nasıl başladığımız önemli değil. Nasıl bitirdiğiniz önemli. Bitirmek için önümüzde uzun bir yol var. Her maça tek tek bakacağız, yoğunlaşacağız. Kendi evimizde oynayacağımız Aytemiz Alanyaspor maçı olmazsa olmazlarımızdan. Ligde her maç çok kıymetli. Her bir puan çok değerli. Telaşa kapılmadan sakin kalarak bütünlüğü sağlayarak aynı hedefe yoğunlaşarak işin içinden çıkabileceğimizi açık ve net ifade ediyorum.”

İLK HEDEF AKDENİZ İLERİ!
Özdilek’in BB Erzurumspor’daki ilk hedefi, Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlık Meydan Savaşındaki ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ emrine benziyor. Şifo Mehmet, bir Akdeniz takımı olan Aytemiz Alanyaspor’u yenerek ‘siftah’ etmek istiyor.
BB Erzurumspor ile Aytemiz Alanyaspor maçı, 6 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Kazım Karabekir Stadında oynanacak. Alanya maçında mavi- beyazlı futbolcularda ki Şifo değişikliğine tanık olacağız. Bu maçtan sonra Milli takım maçları nedeniyle lige ara verilecek. O ara bize ‘ilaç gibi gelecek’ ve ligin dokuzuncu haftasından itibaren daha farklı bir Erzurumspor izleyeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.