Hemen hemen bilmeyen yoktur. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr.Serdar Sevimli, tıp dünyasının yükselen değerlerinden biridir. Sadece hastalarına değil, çevresindeki görüştüğü herkeste pozitif enerji vermesiyle tanınır. Rektör adayı da olan Prof.Dr.Serdar Sevimli, gerek alanındaki başarılı çalışmaları ve gerekse insanlarla kurduğu iletişimle Erzurum’da dostu çok olan da bir adamdır. Bilhassa facebook hesabından yaptığı paylaşımları ile binlerce beğeni alıyor olması bile, onun ne kadar sevildiğini de ortaya koyuyor. Zaman zaman Erzurum’dan ayrılacağına dair haberler duyarız ve bu da özellikle sosyal medyada sıklıkla dile getirilir. Geçen hafta yine Erzurum’da Prof.Dr.Sevimli ile ilgili haberler çıktı, genç hocaya sahip çıkılması çağrısında bulunuldu. Sanırım bu üçtür oluyor. Yine benzer paylaşımlar yapıldı, adı gibi sempatik hocanın yanında pozisyon alındı. Tıpkı önceki zamanlarda olduğu gibi gündemin adı yine Sevimli olmuştu. Farklı kesimlerden binler, ‘’Ona sahip çıkalım’’ mesajı verdi, durdular. Hatta Sevimli’nin gideceği yönündeki haberlere AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de müdahil olmuş, bu konuda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile görüşme yapmış, açık bir dille Sevimli’ye sahip çıkılması gerektiği mesajını vermişti.

***

Peki, bu kadar çok sevileni olan ve sürekli gündeme gelen Serdar Sevimli bu gelişmeler karşısında ne diyor? Facebook hesabından bir duyuruda bulunan Sevimli, il dışında olduğu bir zamanda bu tür bir yayın daha yapıldığını, bilgisi haricinde paylaşımlar yapıldığını belirtirken, kendisine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti ve görevinin başında olduğunu, bir yere de gitmediğini söylemeyi ihmal etmedi. Onca iş yoğunluğunu yakından bildiğimden çekine çekine de olsa dün sabah Prof.Dr.Serdar Sevimli hocamı telefonla aradım, biraz laflayalım istedim. . Gerçekten bir rahatsızlığı var mı, gitmeyi düşünüyor mu, ilk ağızdan, bizzat kendinden öğrenmek istedim. Yine her zamanki gibi samimi, yine her zamanki gibi candan.. Hal, hatırdan sonra direkt konuya giriyorum. Özellikle zaman zaman bazı sorunlar yaşadığını söyledi ancak geleceği ile ilgili herhangi bir karar almadığını belirtti. Sevimli hocanın, iki defa bu sorunların ne olduğunu sorduğumda ‘kronik’ ifadesini kullanmasını anlamlı bulduğumu söylemeliyim. Anladım ki anlatacakları çok var ve an bu an değil. Erzurum deyimiyle, görüyorum ki ağzı dolu! Hafta içinde bir yerde buluşmak üzere sözleştik, sanırım orada biraz daha durumu net görürüm ve onu da sizlerle paylaşırım artık..

SEVDİĞİM ‘BABA’ SÖZLER: Oyuncak ve insan kalbi çok benzer birbirine. Bazen tamiri olmaz ikisinin de.. (Sunay Akın)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.