Mart ayı sonu itibariyle yeni belediye başkanlarını belirlemek için sandık başına gideceğiz milletçe. Önümüzdeki beş yıllık süreçte şehirlerimizi yönetecek isimler belirlenecek. Partiler adaylarını belirlemesine belirledi ancak garip bir şekilde başkan adayları sus-pus… Erzurum için söylüyorum adaylar ya şehri ‘’Çantada keklik’’ olarak görüyor ya da söyleyecekleri hiç bir şey yok..! Öte yandan yarınlarla ilgili müjdeleri şehrin valisinden duyuyoruz. Gelecek yıllarda yapılacak yatırımlardan tutunda BB Ezurumspor’a kadar hemen hemen her işe şehrin mülki amiri bakar oldu..!

Erzurum’a geleli daha birkaç ay olmasına rağmen gösterdiği performansla göz dolduran Erzurum Valisi Okay Memiş, müjde üstüne müjde verirken, siyasilerimizin sesi sedası çıkmıyor. Birisi eski bakan, diğeri genel başkan yardımcısı, diğeri eski emniyet müdürü ve şehrin sorunlarına hakim olduğunu düşündüğümüz seçkin isimlerden oluşan vekil tayfamız seçimlere nasıl hazırlanıyor ne yapıyor duyan da yok, bilen de. Reis adayları da hakeza…!

Geride bıraktığımız son birkaç ay içerisinde büyük yatırımlar yapılacağını öğrendik. Ahalinin bir kısmı ‘’Hadi be’’ derken, bir kısmı da ‘’Haydi inşaallah’’diyerek ümitlendi. Mesela yapılacağını vali beyin söylediği ve hayata geçmesi halinde binlerce kişiye iş, aş olacak ‘’Tekstil kent’’ projesi. Siyasiler tarafından değil, müjdesi de teminatı da şehrin valisi tarafından verilen ve yapım için gün sayılan projelerden sadece birisi. Yine dünya çapında üne sahip olan Hilton oteller zincirinin Erzurum’a yatırım kararı aldığı ve yer teslimi yapıldığını da yine atanmış validen duydu şehir insanı. Bir başka müjde kış turizminde çıta atladığımızı ve hedefin bir milyon olduğunu da siyasiler değil vali bey duyurdu cemaate. Yine şehrin hava koridorlarındaki tıkanıklıktan dolayı havanın kirli olduğunu ve gerekli önlemlerin alınacağını da yine aynı yerden öğrendik. Tarım ve hayvancılık alanında yerimizin zirve olduğunu ve bu yönde adımlar atılacağını da. Hafta sonlarının istisnasız en çok rağbet gören sosyal aktivitesi olan BB Erzurumspor konusunda da en büyük gayret dolayısıyla da en büyük destek yine şehrin amirinden geldi. Ve daha neler neler…

Demem o ki; vali bey Mart ayı sonunda yapılacak olan seçimlerde kimseden oy talep etmeyecek ancak bugün şehir insanının gönlünü fethediyor. Yarınlar için insanları ümitlendiriyor, heyecanlandırıyor. Sesi sedası çıkmayan adaylar ise sessizce 31 Mart gecesi sandıktan çıkacak sonuçları bekliyor.

Unutmamak gerekir ki; atanmış bir valinin gayretinin hesabını, siyasetçiler bir sonraki seçimde vermek zorunda kalacak..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.