Her yıl çok sayıda vatandaşın vefat etmesine ve yaralanmasına yolaçan trafik kazalarında sadece sürücü hataları sebep değil.

Yaşanan trafik kazalarında olumsuz yol ve kavşak şartları da etken olarak görülmektedir.

Özellikle Karayolları Bölge Müdürlüklerinde trafik mühendisliği kavramı her geçen gün önem kazanmaktadır çünkü günümüzde işte bu yol gibi bütün etkenler de dikkate alınarak düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor.

Bir çok il merkezinde olduğu gibi Erzurum merkezinde de gerek ana yolarda ve gerekse şehir içi yollarında kavşak düzenlemeleri yapılırken bazı konulara hiç dikkat edilmiyor.

Özellikle Palandöken semtinde çok çarpıcı kötü örneklerini gördüğümüz şehir içi kavşaklardaki refüjlere yapılan yeşillendirmeler adeta ölüme açık davete gönderiyor.

Recep Akdağ Caddesi’nde Şair Nefi İlköğretim Okulu’nun hemen önünde oluşturulan kavşak güzel olmuş da, kavşakta yapılan refüjlerdeki yeşillendirme çalışmaları olmamış!

***

Süs olsun diye refüjü boydan boya yeşillendirmek de ne oluyor?

Resmen trafik kazasına davet yapılıyor.

Zira refüjlerdeki yeşillendirme yüzünden görüş açısı neredeyse sıfıra indi, her an araçların kafa kafaya çarpışması artık an meselesidir.

Trafik lambalarına rağmen buradaki yeşillendirme abartılı yapıldı ve sürücüler her geçişte büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Oysa refüjlerde yeşillendirme yapılırken araç sürücülerinin görüş açıları dikkate alınmalı ve en az 25 metre geriden başlamalı yeşillendirmeler.

İldiğim kadarıyla karar da var.

Ama gelin görün ki burada bu kurala uyulmamış, kazalara adeta ‘gel gel’ ediliyor!

Acilen bu işe Büyükşehir Belediyesi el atsın, yoksa yakında kötü haberler geldi mi iş işten geçer. Benden söylemesi.

Yapıp yapmamak artık onların bileceği iş. Ve bu benim son kararımdır, nokta!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Herkes aynı şeyi düşünüyorsa hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. W.Lippmann

DUVARIN DİLİ : Beni ağlatan şey seni güldürüyorsa, biz kardeş olamayız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.