Beş yıl önceydi, yani Mehmet Sekmen'in Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu 2014 yılıydı.

Diğer adaylar gibi O da gazeteyi ziyarete gelmişti. Kendisini uzaktan uzağa tanıyor, bir kere bile olsa merhaba demişliğim yoktu.

Hal hatırdan sonra, "Mehmet Bey, görünen odur ki, Erzurum'un yeni belediye başkanı siz olacaksınız" demiş; ardından da o güne kadar binlerce insan gibi beni de feci şekilde üzen bir rahatsızlığımı dile getirmiştim:

"Ahmet Küçükler, sanki de bu şehre inat olsun diye, Lalapaşa Cami'nin hemen bitişiğine fayanstan bir çeşme kondurdu ve ne yazık ki O, buna 'anıt' diyor! Bu şehir adına sizden ricamız, görevi devralır almaz bu iğrenç yığıntıyı ortadan kaldırıp, yerine şehrin mimarisine uygun bir çeşme yaptırmanızdır."

Sekmen, "Evet" dedi. "O çeşmeyi ben de gördüm, hakikaten olmamış. Nasip olursa oraya aslına uygun bir çeşme yaptırırız."

Mehmet Sekmen seçimi kazandı, aradan bir kaç ay geçmeden verdiği sözü tutup, fayanstan yapılan o yığıntıyı ortadan kaldırtarak, bugünkü güzel çeşmeyi yaptırttı.

Yani verdiği sözü tuttu...

Bu son seçimlerden bir kaç önceydi, Başkan Sekmen'le makamında sohbet ederken, kendisine kamuoyunda belediye üst yönetimine dair duyulan rahatsızlıktan söz etmiş, bu rahatsızlığın maşeri vicdanı kanattığını aktarmıştım.

Elbette takdir kendisinindi; biz çektiğimiz fotoğrafı tabedip önüne koymuştuk.

"Mehmet Bey, göreceksiniz seçimden sonra yönetim katında önemli değişikliğe gideceğiz" dediğinde...

Benim aklıma; belki basit bulabilirsiniz, ama beş yıl önceki o "çeşme sözü" gelmişti.

Nitekim Mehmet Sekmen, bu kez de sözünü tutup, belediye üst katında önemli değişikliğe gitti.

Zafer Aynalı da, Hasan Şahin de, beş yıl boyunca bu şehre ciddi hizmetler sundular. Görünürde Sekmen'e çalışıyor olsalar da esasında Sekmen'in yanında hizmet vermekle şehre katkı sunmuş oldular.

Çünkü Sekmen, bu şehir için çırpınıp duruyordu...

Kuşkusuz ki göreve getirilen diğer arkadaşlar da aynı...

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir demiş ya eskiler...

İşte o sözde olduğu gibi Sekmen de, ikinci dönemine başlar başlamaz neler yapacağını, bu şehre yeni hangi hizmetleri kazandıracağını bir kere daha göstermiş oldu.

CHP'nin bu seçimde güzel bir sloganı vardı:

"Martın sonu bahar!"

Hakikaten CHP için tam da dedikleri oldu. Baksanıza kaç tane büyükşehir el değiştirerek CHP'ye geçti.

Bendeniz de diyorum ki; bekleyin göreceksiniz ki, Mehmet Sekmen'in ikinci dönemi bu şehrin hayrına ve lehine olacaktır.

İlk adım atıldı, gerisi nasılsa gelir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.