Anket şirketi (SONAR) hemen herkesin merak ettiği bir soruya cevap aramış, böyle yapmakla da çok iyi yapmış hani…

Vatandaşa sormuş, “Şehrinizin belediye başkanı Koronavirüs’le yeterince mücadele etti mi ve devamında şehrinizin belediye başkanını bu alanda başarılı buluyor musunuz?

Anket meselesini çok ciddiye almamakla beraber sosyal hayatın bir parçası ve ihtiyacı olduğuna inananlardanım.

Kimi Avrupa ülkelerinde bu anket işini öylesine abartırlar ki misal; park ve bahçelerde hangi tür ağaçları görmek istersiniz diye sorarlar ahaliye…

Kötü bir şey değil, katılımcı demokrasinin tipik bir örneği…

Lakin herkes bilmektedir ki bu anketler konjonktüreldir ve anketi sipariş edenin arzusu doğrultusunda sonuç verir.

Buna rağmen tıpkı bozuk saatin günde iki kere doğru zamanı göstermesi gibi bazı anketler maşeri vicdanı seslendirir.

SONAR’ın bu son anketine göre, Türkiye’de Koronavirüs’e karşı en başarılı olan ilk beş belediye içerisine yalnızca AK Parti’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen girmiş, beşinci olmuş…

Diğer dört belediye başkanı da CHP’den…

Ekrem Bey birinci mesela…

Pekii hakikaten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu süreci iyi götürdü mü, yani toplum nezdinde başarılı görüldü mü?

Ankete cevap verenler “evet” demiş…

Meselenin yakın bir takipçisi olarak başka bir ifadeyle kimin ne yapıp ne yapmadığını bilen birisi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Başkan Sekmen, bu süreçte düzgün işler yaptı ve sonuçta da başarılı oldu.

Sırça köşkte oturup ahkâm kesmiyoruz, işimiz ve hayatımız gereği halkın içindeyiz, halkla beraberiz.

Anket şirketinin altını kalınca çizmesinden evvel de zaten herkes bu konuda hemfikirdi: Başkan Sekmen; çok samimi, özverili ve çalışkan…

Başkan Sekmen nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde, kimseden talimat almadığı halde muhtemel bir hamleye karşı o gece belediyenin iş makinalarını askeri kışlaların kapılarına yığmıştıysa, bu salgın karşısında da nice büyük şehrin akıl edemediği pek çok uygulamayı devreye soktu.

Ezcümle: SONAR’ın bu anketi, toplumsal kanaate tercüman olmuştur.

Bu yalnızca AK Partili Mehmet Sekmen cephesinde değil, CHP’li belediye başkanları için de geçerlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.