Özel Hastane açılmasını siyasiler istemiyor diyoruz ama hele daha resmi bir başvuru yok!

Dün gibi hatırlıyorum.

Yaklaşık iki yıl önce Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı söylemişti ilk.

Geçtiğimiz gün ziyaretine gittiğim Sağlık İl Müdürü Dr.Gürsel Bedir de söyleyince, bayağı bir şaşırdım.

Sağlık İl Müdürü de Erzurum’da özel hastane açılmasını kendilerinin de arzuladıklarını, ihtiyaç duyulduğunu üstüne basa basa anlatıyor, bu konuda müteşebbislere her türlü kolaylığın da sağlanacağını belirtiyordu.

Bugünlerde kovit ile yatıp kovit ile kalkan Müdür, 3 yıldır görevde olmasına karşın henüz bir tane bile özel hastane kurulmasına ilişkin bir talebin gelmediğini ifade ederken, bu şaşkınlığım da ne yalan söyleyeyim, biraz daha arttı.

İl Müdürü böyle dedikten sonra, ya bize ne oluyor?

Çevre illerde bile çok sayıda hastane olmasına karşın bizde bu sayıyı 2’ye çıkaramıyor olmamızı niye dedikodu konusu yapıyoruz.

Hani bizler değil miyiz, Buhara’dan başka özel hastanelere ihtiyaç duyulduğunu söyleyip, sonra da hastane açmak isteyenlere özellikle siyasilerin engel olduğu dedikodusunu yapan!

***

Bugün Erzurum’da nerede sohbet ortamı olunursa olunsun, mutlaka konu dönüp dolaşıp özel hastane mevzularına gelinir.

Bu sohbette mutlaka da birileri çıkar, hastane açmak isteyenler var ama siyasiler engel oluyor der, çıkar işin içinden.

Oysa hemen hemen herkesin de açılmasını istediği özel hastaneler için şu ana kadar talep gelmediğini bizatihi İl Sağlık Müdürü söylüyor.

Dr.Gürsel Bedir, ‘’Ben bu göreve geldiğim zaman özel hastane için bir talep gelmişti. Ama o talepte bulunan bir kişi ile hiçbir zaman görüşmem olmadı. Duyduğuma göre İstanbul’dan gelen o özel hastane yöneticisi sadece 1.Organize Sanayi Bölgesi’ne gelmiş, kısa bir araştırma yapmış, bizimle görüşmeden geri dönmüş, böylelikle o hastanenin kurulması da gerçekleşmemişti’’ diyor.

Demek ki neymiş, özel hastane kurmak isteyenler yokmuş ve siyasiler engel oluyor lafı sadece bir şehir efsanesiymiş, nokta!

Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER Eğer birgün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin! (Atatürk)

DUVARIN DİLİ : Ne polisi alkol bey!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.