Önce 7 Haziran’da ardından da 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin sonucunda millet işbaşında görmek istediği partiyi belirledi.  Sandıktan beklendiği gibi yine Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki sandalye dağılımı da son seçimle değişti. MHP ve HDP yer değiştirirken, CHP yine ana muhalefet partisi olma görevini üstlendi.  Yakın bir zaman içerisinde de yeni kabine kurulacak ve bismillah diyerek yeni döneme başlayacak.  4. kez üst üste tek başına iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisinin yeni dönemdeki icraatları merakla beklenirken,  CHP, MHP ve HDP’de de yönetimler eleştirilmeye başlandı.

Bu seçimlerde muhalefet partilerinin de işe yaradığına şahit olduk, oluyoruz. Hatırlayın seçim öncesi mitinglerde, vaadler arasında ilk sırada asgari ücret yer alıyordu.  7 Haziran seçimleri öncesinde bende ‘7 Haziran müjdesi’ başlıklı yazımda seçimlerin galibinin asgari ücretli olacağını dile getirmiştim.  Nihayet, hükümet bu konuda adım atarak, asgari ücretin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bin 300 lira olacağını açıkladı da müjde yerini buldu.
Bu müjdenin sahibi; önce Cumhuriyet Halk Partisi ardından da Milliyetçi Hareket Partisi oldu bana göre. Çünkü seçim meydanlarında sürekli olarak dile getirildi, gündemde tutuldu. İktidar partisi de bu duruma kayıtsız kalmayarak, söylemi eyleme geçirdi.  Ve seçimlerin ardından ilk defa kazanan asgari ücretli olacak.  Belki CHP ve MHP muhalefette kaldı ama milyonlarca insanın işine yarayacak hayırlı bir işe ön ayak oldular.
*** 
Gelelim Erzurum’a.  Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum’da bir kez daha rekor seviyede halk desteği aldı. Öyle ki, HDP’nin tarihinde ilk defa çıkardığı vekili bile geldiği yere gönderecek kadar büyük bir destek aldı. Dadaşlar, bu destekle üzerindeki utançtan kurtularak,  mesajını çok açık olarak verdi. Henüz hükümet kurulmadı ama şehirde beklenti büyük.  Önemli vaadler, verilmiş sözler vardı, şimdi vekillerin kendilerine verilen oylara ne kadar önem verdiklerini görme zamanı.
Özellikle Sağlık eski bakanı Recep Akdağ ve eski milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın seçim öncesi verdiği sözler milletin not defterlerinde kayıtlı. Misal vermek gerekirse, Kış, yaz, termal ve spor turizmi, sağlık kampüsü, uluslararası çağrı merkezi, Hayvancılık projesi, Tabyalar müze projesi,  Doğu Anadolu Projesiyle bir milyon istihdam gibi projeler verilen sözlerden bir kaçı.
Madem yeni bir döneme başlıyoruz, o halde önceki yıllarda yapılanlarla övünmenin avunmanın bir manası kalmıyor. Seçim sonuçları bir kez daha gösterdi ki, sığınılacak liman AKP. O halde, yapılacak yeni yeni icraatlarla önceki hükümetlerle arayı açmanın tam zamanı.  Zaman su gibi akarken bugünü değil yarını düşünmek gerek. 
Zaten şunun şurasında seçimlere ne kaldı ki..!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taner İPEK 2015-11-15 00:54:53

evet aynen öyle. iş zamanı. atıp tutmayla olmuyor. şimdi maharetlerinizi gösterme zamanı.