Zamanın birinde zengin ve şımarık bir adam yolda yürürken ensesini kazıtmış bir adam görür ve mahallenin kabadayısına; “şunun ensesine bir tokat at sana bir altın vereyim” der. Kabadayı adamın ensesine bir şaplak patlatır, adam bağırır çağırır ama çok da ileri gidemez, korkar. Şımarık zengin tekrar bir şamar attırır, adam gene bağırır ama korkusundan da çok uzatmaz. Şımarık adam yeniden bir şamar daha attırınca; adam ağlar ve “bana niye vuruyorsun?” diye sorar. Kabadayı; “sende bu ense bu adamda da bu para oldukça sen daha çok şamar yersin” der.

Ortadoğu’da bu petrol ve bu akıl oldukça sıkıntılar hiç bitmeyecektir.

Özel konuşmalarımda, tartışmalarımda, yazışmalarımda emperyalizmin çeşit be çeşit yüzlerinden, kapitalizmin acımasızlığından söz ediyorum; her nerede bir olumsuzluk olsa arkasında mutlaka emperyalistlerin kokusu vardır demeye çalışıyorum!

Türkiye’nin, Ortadoğu’nun gelişmesinin çok ağır ve aksak olması kapitalist ülkelerin gayretlerindendir.

Emperyalizme geçiş ve müdahale şansı verenler ise müdahale edilen ülkelerin vatandaşlarıdır.

  1. Anlaşılmamış, çeşitli yorumlarla yönetilen ve Kuran’ın anlamı, manası hakkında bilgi sahibi olmayan Müslümanlar! Kendi dillerinde bir defa bile Kuran’ı okumamış Müslümanlar, hatta din adamları ve hatta dini (!) liderler, tarikat, cemaat liderleri (dini lider ne demekse). Hala daha sadece Arapça okuyarak, yazarak, ezberleyerek Kuran’ı seviyoruz ama anlamaya çalışmayan bir büyük kitle var ki anlaşılmasına da karşı çıkıyor. Birlik ve beraberliğin sağlanamamasının en büyük sebebinin birisi mezhep ayrılıklarıdır. Kuran bunu Enam 129. Ayetle yasaklamıştır.
  2. Ortadoğu bölgesi beş yüz yıldır ilime, bilime, sosyolojiye, teknolojiye yönelememiş, bilgiden uzak yaşamanın bedelini ödüyor.
  3. Kalkınmış ülkelerde, emperyalist ülkelerde ortalama yıllık okunan kitap sayısı elli iken Ortadoğu’da ve Türkiye’de ortalama bir veya birin altında. Mesela siz sevgili okuyucularım; lütfen kendiniz, içinizden son oniki ayda kaç kitap okudunuz?

Bir ülkenin beyin gücü geliştikçe; teknolojisi de var olma, diri ve bir olma bilinç ve sorumluluğu da artar. Bu konuda çıtalar yükseldikçe emperyalist ülkelerin baskıları azalır, sömürmeleri, savaştırmaları, kullanmaları zorlaşır.

Mesajlarda dua isteniyor. Dua, bütün tedbirlerini alırsın, diğer ülkelerle milli politikanı rayına oturtursun, gücünü maksimuma çıkarırsın sonra da dua edersin! Sevgili Peygamberimiz zırhını giyinmiş ve savaşmış; gerçek bu!

Şehitlerimize üzüleceğiz ama vatan evlatlarının şehit olmaması içinde çok hızla gelişip, bilinçlenip güçleneceğiz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.