Biraz havalı cümle olacak ama öyle! Erzurum, kış ve buz sporlarında bir merkez. Kayak, buz pateni , buz hokeyi ve curlingde önemli bir il. Son yıllarda arda arda gerçekleşen organizasyonlarla adı artık tüm dünyada duyulan Erzurum, Ocak ayının sonlarında yine bir önemli organizayon ile öne çıkacak. Dünya Snowboard Kupası yarışları Erzurum’da yapılacak ve çok sayıda yabancı sporcu tıpkı diğer yarışlar gibi kenti mesken tutacak, hem kente hem de dağa katma değer sağlayacak. Snowboard kupası yarışlarının, peşinde koştuğumuz olimpiyat için de bir prova niteliğini taşıyacağı için de önemi her geçen gün biraz daha artıyor. EYOF’dan sonra böyle bir yarı Erzurum’a ve dolayısıyla Palandöken’e iyi gelecektir. Snowboard kupası yarışlarının Erzurum’da yapılmasını sağlayan her kim, kimlerse onlara teşekkür ediyoruz. Galiba bu konuda en büyük pay da Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ındır ve onu ayrıyeten kutluyorum.

***

Özellikle kayağın Erzurum’da ki okullarda zorunlu ders olmasını istemesi, Palandöken’in 24 saat kayak yapılan bir dağ olmasını arzu etmesi, her doğan Erzurumlunun mutlaka kayak bilmesini söylemesi Erol Yarar’ın doğrularıdır. Federasyon Başkanının atlama kulelerinin işletme hakkının Federasyonlarına devredilmesi düşüncesini de mantıklı buluyorum. Doğru bir şey. Türkiye’nin tek atlama kulelerine sahip olan Erzurum’un bu atlama kulelerinden yeterince yararlanmadığı bir sır değil ve Erol Yarar burayı değerlendirmek istemekte haklı. Ancak. Aynı Erol Yarar’ın atlama kulelerinin hemen altındaki kule oteli de kendi bünyelerine alma isteğini duyuyoruz, bu tek kelime ile yanlıştır. Orası bir defa kimsenin babasının yeri değildir, değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek sporun anayasası gibi bir yerdir! O Yarar, Olimpiyat hazırlık merkezi olan, milli sporcuların barındığı ve devletin bir politikası olan TOHM’a dokunamaz ve o konuda uğraşları beyhude olacaktır, bilsin istiyorum. Sadece kayakçıların değil, milli buz sporcularının da barındığı TOHM Erol Yarar’ın keyfiyle devredilemez, aklından bile geçirmesin derim. Kayak için buz sporcularını görmemezlikten gelmek abesle iştigal olacaktır. Nokta.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Söz var gelir geçer söz var deler geçer! (Türk Atasözüdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.