Şehirler coğrafyaları, yeraltı ve yer üstü zenginlik kaynaklarıyla var olurlar. Birde konumları itibarıyla...

Erzurum şehir olarak yukarıdaki özellikleri taşırken birde stratejik yol kavşağında olması yukarıdaki değerlere değer katmaktadır.

İpek yolu şehri olma özelliğini üzerinde taşımasının yanında çıkardığı ilim adamlarını, devlet adamlarını bağrında taşımıştır.

Son yıllarda ekonomik, sosyal ve kültürel atılım içinde yer almak isteyen şehrimizin güzel yöneticileri ellerindeki imkânları bu yönde kullanarak şehrin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar.

8 Temmuz günü Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bey'le ziyaretine gittiğim sayın Valim Okay Memiş'in şehrimizle ilgili anlattıkları içimi rahatlattı.

Valim Okay Memiş "Erzurumun muazzam yeraltı ve yer üstü kaynakları yanında Turizmde önemli mesafeler alacağını, yüzbinlerce turist ağırlayabilecek bir alt yapıya sahip olduğunu, yapılacak yeni otellerle bu işin güçlenerek artacaktır" dedi.

Taraking ve dağ yürüyüşlerinin önemine değinen valim Tortum havzasının müthiş bir ekonomik, sosyal değer taşıdığını, önümüzdeki günler yapılacak yeni ilavelerle Tortum Şelalesinin daha da insanlar bakımından cazip olacağını belirtti. Ayrıca Konaklı, Palandöken kayak tesisleri, Ilıca Kaplıcaları da şehrin turizm zenginliği olduğunu sevinçle belirtirken yapılan tekstil fabrikalarının da ayrı bir kazanç olduğu, hayvan üreticilerine verilen destek, süt üretimi için ayrılan kaynaklar şehrim adına sevinmeme sebep oldu.

Turizm İl Kültür Müdürü Cemal Almaz'a gelince atandığı günden beri şehirle yatıp, şehirle kalktığına şahit olmaktayım. Cemal Bey Kültür Bakanlığından çıkarttığı ödeneklerle, eski Tohum Islah Bahçesinde güzel bir şehir kütüphane binası yaptırmasının yanında Yoncalık Mahallesinde inşaatı bitmekte olan bir kültür merkezinin de yapılmasında birinci derecede emeği olmuştur.

Milli Mücadelenin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde sayın valimin emekleri, katkıları elbette unutulmayacaktır. Kitap fuarında Erzurumlu yazarlara açtığı stand ilgililerden taktir almıştı.

Seksenden fazla etkinliğin planlanmasında, gerekli hazırlıkların yapılmasında, valimizin büyük katkıları vardır. Valimiz yapılan her işin iyi ve güzel olmasına önem vermektedir.

17 Haziran Vilayet Kongresiyle başlayan etkinlikler, 3 Temmuzda Atatürk'ün Erzurum'a geliş merasimiyle devam etmiş, Pazar günü Kültür Müdürlüğünün nezaretinde hazırlanan ve uygulanan Çağ Kebap rekorunun yanında Baş Bar rekoru da denenmiş, haberlere konu olması da şehrin tanıtımına katkı sunmuştur.

Bütün bu etkinliklere Erzurum Kalkınma Vakfı da elinden geldiğince katkı sunmuş, fikren ve ruhen bu etkinlikler içinde yer almayı kendine şiar edinmiştir.

Yapılmış ve yapılacak olan tüm etkinliklerde başta Valim Okay Memiş bey olmak üzere Kültür Turizm İl Müdür Cemal Alamz'a kamuoyu önünde teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Ayrıca 100 yıl etkinliklerine katkı sunan, destekleyen tüm kurumları da canı gönülden kutlarım.

Daha güzel, daha, sakin, daha verimli ve huzurlu bir Erzurum için çalışanlara şahsim ve temsil ettiğim Erzurum Kalkınma Vakfı adına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.