Değerli Başbakanım evvela Erzurum'a hoş geldiniz. Safalar getirdiniz. 3000 yıllık "Oğuz Yurdu", 1000 yıllık "Saltuklu", "Selçuklu" ve "Osmanlı" Türk yurduna güzellikler getirdiniz. Umarım gelişinizde dönüşünüzde güzel olur.
Değerli Başbakanım; Koçi Bey Osmanlı Padişahına layihalarını sunarken gerçekleri yalın, bir o kadar sade bir dille anlatmış. İzniniz olursa bende Koçi Beyi taklit etmek Erzurum Problemlerini sizlere duyurmak istiyorum.
Sayın Başbakanım; Cumhuriyeti kuran şehir, devletin dara düştüğünde hep canıyla, malıyla devletin yanında yer almasına karşılık hak ettiği Milli Gelirden Pay alamamış hep Binde 5 ve Binde 9 arasında pay alabilmiş bir şehirdir.
Sayın Başbakanım; 1950 sonrasında sanayileşme hamlesine kavuşmak için gayret sarf etmiş ancak 1990'lardan sonra sanayileşmeyi kaybeden şehir olmuştur.
1990 Öncesinde 7 Kombinası, Yem Fabrikası, Tarım Aletleri Fabrikası ve Elektronik Sanayi Fabrikalarıyla  birlikte 25 kadar olan fabrikalar bir bir kapanmış, bugün Çimento Fabrikası ve birkaç Un Fabrikası dışında  geriye üretim yapan tesis kalmamıştır diyebiliriz.
Sayın Başbakanım 1990 öncesinde yaylalarında celepler,  ahırlarında  büyük ve küçük baş olmak üzere 3.000.000 dan fazla canlı mal varlığını 2015 itibarıyla 900.000'lerek gerilemiş bir hayvancılık,
1980'lere kadar vagon vagon , kamyon kamyon hububat ihraç eden vilayet gitmiş yerine buğdayı Konya'dan, Unu  bir başka vilayetten alan il haline gelmiştir.
Sayın Başbakanım Kışın "Kar para" eder dedik. Ne yazık ki ondanda para kazanamadık. Bizden sonra bu işe başlayanlar bizi geçtiler .
Sayın Başbakanım; Türkiye'nin 5. Üniversitesi bu şehirde kurulduğunda  şehir için iyi bir sinerji  oluşturmuş ancak son 20 yılda diğer illerde çok sayıda üniversite açılması bizdeki bu sinerjiyi azaltmıştır.
Sayın Başbakanım; elbette sizlere il geneli için brifingler verilecektir. Umarım şehrimizin Ekonomik olarak 71 sırada olduğunu , Ülkemin en fakir illeri içinde olduğunu söylerler.
Sonuç olarak sayın Başbakanım kışı uzun, hasat mevsimi kısa, fabrikalaşmaktan yoksun, can çekişen bir Erzurum'la karşı karşıyayız. Zatı alinizin ve hükümetinizin bu gerçekleri göz ardı etmeden Kuzeydoğu Anadolu bölgesi için özel bir strateji geliştirmenizi canı gönülden beklemekteyiz.
Sayın Başbakanım: Erzurum; kaliteli göç veren, kalitesiz göç alan, sanayi tesisleri kapanan, gelişmişlik sıralamasında iller sıralamasında 71. sırada olan, eğitimi sos veren, yaylalarında hayvancılığı dibe vurmuş, tarımsal üretimi yok denecek kadar az, milli gelirden binde 9'larda pay alan, insanların fırsatını bulduğunda şehirden göç etmeye hazır bekleyen bir vilayetiz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.