Siyasi partilerin Aylardır yaptığı seçim kampanyası soncunda 7 haziran genel seçimleri bekledik;  Son söz seçmenin dedik,     
Bu Seçim sonuçlarından sonra kimse kimseye suç bulmasına gerek yok bence dönüp siyasi partiler Genel Merkezlerin izlemiş olduğu siyasete bakması gerekiyor,  seçimi sandık başına giden seçmen değil siyasi partilerin Genel Merkezleri kaybetmiştir.
Halkın iradesi gösteriyor ki siyasi partilerin Genel Merkezler kendi istediklerini değil, seçmen kimi istiyorsa onu getirmezseniz sonucunda katlanırsınız.
Şu an için oy oranları şöyle: Ak Parti yüzde 41, CHP 25, MHP 16, HDP 13. 
Peki bu tablo bize neyi gösteriyor? Birincisi, 13 yıllık bir iktidarın her şeye rağmen sandıktan birinci parti olarak çıkması önemli. Türkiye de şu ana kadar hiçbir parti üst üste 12 yıllık zaferi elinde tutamamıştır.
Bence gene bu seçimin zaferi Ak Partide ama ne yazı ki tek başına hükümeti kuramıyor.
MHP ise 2011 seçimlerine göre yüzde 2 – 3 artış çokta anlamı değil
CHP ise ana muhalefet avantajını kullanamadı ve ters tepti oylarını kaybetti.
Diğer parti  ise belirli dış güç odakları arkasında alarak barajı aştı
Bu seçim de tamamen milliyetçilik yarışı yapıldı ama hdp’ nin  İstanbul millet vekili adaylarına baktığımızda ve  Diyarbakır'daki yüzde 50 ermenin nedenini sorgulamalı. Adeta ermeni diasporası ile ittifak kurmuş gibi bir resim karesi ortaya çıkıyor.   Türkiye'nin bu reform sonucuna vereceği etkileri de hep birlikte izleyip göreceğiz.
Özellikle Ekonomi açısından Hareketli günler bizi bekliyor. Ekonomi bu belirsiz tablodan tabii ki olumsuz etkilenecek ve seçim sonuçları netleşmeye başladığı andan itibaren yüzünü göstermeye başladı. Bu kararsızlık iş dünyasını büyük ölçüde etkileyecek tabi bu bir başlangıç olarak görüyorum.
AK Parti hükümetin de her türlü koalisyona kapılarını başından kapattığını biliyoruz. Bu durumda yakın bir erken seçim kapımızda olması ihtimalide söz konusu tabi bu arada Sonbahardaki yapılacak olan Ak Parti kongresinden çıkacak sonuç da çok önemli.
Hiçbir siyasi liderin zafer çığlıkları atmalarına gerek yok, bir an önce istifa ederek bayrağı teslim ederek çekilmeleri gerekmektedir
 Seçmen ne dediği çok önemli seçmen ne diyorsa doğruyu işaret ediyordur. Herkes bu tablodan dersini çıkartmalı. Hepimiz için hayırlı olur inşallah...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.